Framflyttat. Klätterverket öppnar senare än beräknat. Bilden tagen vid Östermalmdirekts besök i somras. Foto: Sacharias Källdén

Framflyttad invigning av omtalad klättervägg

Klätterverket i Norra Djurgårdsstaden skulle ha öppnat den 24 augusti. Men så blir det inte.

  • Publicerad 16:07, 8 aug 2019

Öppnandet av det som ska bli Stockholms högsta klättervägg, inhyst i det historiska Mätarehuset i Gasverket, skulle egentligen skett i samband med Gasverksdagen den 24 augusti.

Då öppnar Stockholms högsta klättercenter

Men i dag skriver Klätterverket på sin Facebook-sida att den nya anläggningen, som även kommer innehålla ytor för styrketräning, yoga och stretching, inte blir klar i tid.

"Förseningar i byggprocessen gör att vi måste skjuta på öppningen av Klätterverket Gasverket till 28 september. Vi längtar efter att visa upp vår nya fantastiska anläggning och jobbar hårt för att finputsa de sista detaljerna. Det kommer vara värt den extra väntetiden!

Om du inte kan hålla dig till dess ska du boka in Gasverksdagen den 24 augusti då vi kommer att förhandsvisa lokalerna", står det att läsa på Facebook-sidan.

Snart öppnar Stockholms nya kulturcentrum

Under Gasverksdagen öppnas gasverksområdet upp för alla intresserade i samband med att Bobergsskolan, Hjorthagshallen och en alldeles ny parkourbana är klara för invigning.
Det blir bland annat guidade turer och möjlighet att prova på olika aktiviteter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android