Optimist. SSM:s VD Mattias Roos hade inflyttningsfest i "sin" Tellus Towers-lägenhet. Foto: Johann Bernövall / Wingårdhs arkitekter/SSM Fastigheter

Framflyttad säljstart för Tellus Towers

Mingel med rosé och visning av en prototyplägenhet – som inte fick fotograferas. Det var ingredienserna när byggherren SSM bjöd in till Tellus Towers-fest.

  • Publicerad 19:00, 7 apr 2019

Bolagets VD Mattias Roos tar emot i visningslägenheten och berättar att han själv bott två nätter i den, en 1:a som med hjälp av en skjutbar vägg kan omvandlas till en tvåa under visningseventet för speciellt inbjudna.

Professor: Därför är Tellus towers inte skrotat

– Den är perfekt för två personer, säger han och förevisar den 160 centimeter breda sängen som kan vikas in i väggen.

Men några bilder på lägenheten får vi inte ta.

– Vi vill visa upp det här för de 18 000 som är på intresselistan lite längre fram.

En hel del återstår för att de båda skyskraporna ska kunna byggas. Flygplatsernas statliga ägare Swedavia har sagt nej då byggnaderna, den högsta 78 våningar, helt enkelt är för höga och stör flygtrafiken. Samtidigt beslutade staden om fortsatt planarbete i februari i år.

Så går staden vidare med Tellus towers

Mattias Roos är optimistisk, även om det tidigare målet om säljstart i år inte längre är realistiskt.

– Planen ska ut på ordinarie samråd senare i år och min upplevelse är att det finns en vilja från politikerna att bygga. Vi tror på en säljstart i början av nästa år, säger han.

Försenat bygge i Telefonplan dras inför rätta

SSM stämdes tidigare i år av förhandstecknare på lägenheter i ett annat projekt vid Telefonplan, Metronomen, som även det dragit ut på tiden. Något liknande tror Mattias Roos inte kommer riskera ske med de som sajnar för en lägenheter i Tellus Towers.

– De detaljerna får vi återkomma till, men vi kommer inte säljstarta före det finns en klubbad detaljplan.

Mingel. Uppslutningen var god hos de speciellt inbjudna när bolaget bakom Tellus Towers bjöd in till häng vid Telefonplan. Foto: Johann Bernövall