Bild från i lördags då drop-in-dagen ägde rum vid Danderyds församlingshus. Foto: Danderyds kyrka

Från Bollnäs till Danderyd – för att gifta sig

För femte året i rad anordnade Danderyds församling drop-in bröllop och dop under helgen. "Speciellt och högtidligt", säger Christina Högberg om dagen.

  • Publicerad 11:51, 16 apr 2018

I helgen var det dags för Danderyds församlings årliga drop-in bröllop och dop, något som resulterade i fyra vigslar och åtta dop.

– Det var femte året som vi hade det här och vi märker att det blir mer populärt. Ganska många församlingar erbjuder drop-in men jag tror inte det är så många som har kombinationen med både dop och bröllop, säger Christina Högberg, kommunikatör i Danderyds församling.

Personer kom från olika platser runt om i Stockholm, men också en bra bit ifrån Danderyd.

– Nu kom det ett par från Bollnäs som åkte till Stockholm över helgen.

Och att jobba under drop-in dagen påverkar en mycket, enligt Christina.

– Det är jättekul, men man är alldeles slut efteråt. Men mest är man glad, lycklig och berörd när man får vara med om andra människors kärlek, säger hon.

För den som missade chansen i år (och inte lär komma till skott på ett tag) så behöver man inte misströsta. Nästa år blir det drop-in i Danderyd igen.

– Det här är ett jättebra sätt att göra det enkelt och tillgängligt, men samtidigt speciellt och högtidligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52