Foto: Håkan Adolfsson

Från tv-vädret till dans i Bålsta

Den sista april sade meteorologen Helen Tronstad hejdå till SVT, och samtidigt hej till pensionen. Nu kan hon spendera mer tid i Bålsta, och göra det hon gillar allra mest – Squaredance. – Det var faktiskt två meteorologkollegor som drog med mig till Bålsta, säger Helen Tronstad.

  • Publicerad 11:07, 14 dec 2017

Den sista april gjorde Helen Tronstad sin sista arbetsdag som Tv-meteorolog på SVT. Nu trivs hon med livet som glad pensionär, och njuter av tiden hon kan spendera på dansbanan i Knarrbacken.
– Squaredance passar mig. Det har så mycket som jag gillar. Dels dansen som jag älskar. Sen har jag alltid haft lätt för geometri och symetri. Squaredance handlar mycket om det, säger Helen Tronstad och tillägger:
– Jag bor ju inne i Stockholm, så det är en bit att åka till Bålsta på onsdagskvällarna, men det är värt det. Det är så kul att träffa människor med samma intresse.


Intresset för squaredance kom av en slump


– Jag hade ett ärende till Lidingö. På en anslagstavla såg jag en lapp om att det skulle dra igång en kurs. Jag ryckte av ett nummer och när det närmade sig terminstart ringde jag och anmälde mig. Jag gillade det direkt, säger Helen Tronstad.
Du bytte dansklubb från Lidingö till Bålsta?
– Det var faktiskt två meteorologkollegor på SMHI som drog med mig till Bålsta. Det är jag glad för. Det finns en värme och en skojig stämning här i klubben som jag gillar. Det ger mig mycket energi.

"Jag är nybörjare"


En av Helens uppgifter i Bålsta Square Dancers är att vara så kallad ”caller”. Det är hon som styr dansarnas riktning och steg med sina utrop.
– Jag är nybörjare, men jag gillar det. Många tycker att det kan vara jobbigt att prata i mikrofon framför folk. Det har jag inga som helst problem med, säger Helen med ett skratt.
Dansbanan i Knarrbacken härbärgerar föreningar med bugg, foxtrot, linedans, folkdans och just squaredans.


 

Blir det en vit jul i Bålsta?

– Alltså, det får vi se. Nu ser det ju inte jättebra ut. Men det kan ändras. Det är ju 10 dagar kvar (i onsdags), säger Helen Tronstad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet