Dieudonné och Florent Berge från Marseille har öppnat rotisseriet La Bergerie på Nordenflychtsvägen 62. Foto: Ella Söderberg

Franska kockar öppnar nytt i Stadshagen

Ekologiska råvaror och kockar från Marseille ska ge den rätta franska matupplevelsen på kusinerna Berges nya krog.

  • Publicerad 16:00, 6 feb 2018

I den lilla lokalen i Stadshagen står kusinerna Florent och Dieudonné Berge och visslar i köket. Fransk musik spelas ur högtalarna och ett fotbollsbord står vid ingången. Rotisseriet La Bergerie har varit öppet i några dagar, men det tog ett år att hitta rätt lokal.

I nuläget är det bara de två som jobbar på restaurangen, därför var det viktigt att inte hitta en allt för stor lokal, men som ändå hade ett tillräckligt stort kök för rotisserieutrustning, en snurrande ugn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De två kusinerna drev en liknande restaurang i Marseille för några år sedan, men när Florent träffade hans svenska flickvän flyttade han hit.

Väl här väcktes idén om att ta Frankrike till nordligare breddgrader, och Dieudonné hakade på. I lokalen på Nordenflychtsvägen 62 finns antika möbler, en gul sammetssoffa och ett piano för de mer musikaliska gästerna.

– Vår restaurang ska ge ett hemtrevligt intryck med en trevlig känsla och bra priser, säger Florent.

I mitten av den lilla matsalen står ett stort bord med många stolar, meningen är att flera sällskap ska kunna dela bord för att skapa en fransk intimitet och vardagsrumskänsla. Namnet La Bergerie kommer från kusinernas efternamn, Berge, och menyn är typisk fransk med ekologiska råvaror.

Tanken är att det ska påminna om en fransk söndagsmåltid och att gästerna ska känna sig som hemma.

– Vi vill lära känna kunderna och skapa ett band, vi ropar alltid högt hej och hejdå till gästerna, det är inte så vanligt i Sverige, säger Dieudonné och skrattar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Försökte stjäla grävmaskin på Södermalm

Nyheter Greps på bar gärning En man greps i natt på bar gärning när han försökte stjäla en grävmaskin på en byggarbetsplats på Södermalm. Mannen misstänks nu för försök till stöld.måndag 28/5 8:13

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30