Möte. Spelaren och ytterbacken Axel Sjöberg från IK Frej ser mycket fram emot att få spela mot Zlatan. Foto: Mostphotos/Privat

Frej ska möta Zlatan och Hammarby på Tele2

Bajen och Zlatan möter IK Frej under en intern träningsturnering på Tele2 Arena. "Man är sjukt peppad och motiverad", säger Frejspelaren Axel Sjöberg.

  • Publicerad 16:20, 23 apr 2020

Flera matcher och nu även träningsmatcher har ställts in på grund av att Folkhälsomyndigheten avrått sammankomster i samband med coronaviruset.

Men till nästa vecka ska Hammarby anordna en intern träningsturnering, utan publik, på Tele2 Arena och ingen mindre än Zlatan ska vara med och lira, enligt tidningen FotbollDirekt. Även StockholmDirekt har fått information om cupen, som ska genomföras i träningssammanhang.

Det handlar om ett internt cupspel där Hammarby har delat in sin egna trupp och spelare från Täbylaget IK Frej i tre olika lag. Dessa lag ska senare möta varandra i 11-mannaspel på stor plan. Frej har sedan tidigare ett samarbete med Hammarby och under cupen ska bland annat Filston Mawana spela.

– I och med samarbetet med Bajen kan vi göra cupspel internt under dessa tider och det är kul och ett bra sätt att hålla igång truppen, säger Frejs klubbchef Anders Berghagen.

"Sjukt nervös"

Träningscupen kommer, enligt FotbollDirekt, att spelas i tre gånger trettio minuter. Men tyvärr helt utan publik. För Frejspelaren och ytterbacken Axel Sjöberg som spelat i laget i ett år betyder cupen och mötet med världsstjärnan mycket.

– Man är sjukt nervös och man vet inte hur man ska bete sig men man blir sjukt peppad och motiverad. Man får både se hur man ligger i sin utveckling och se hur långt man har kvar. Det är alltid bra att spela mot bra motstånd, säger han.

Han säger att laget just nu är sugna på att spela fler matcher men är ändå hoppfull inför säsongen, om den drar igång.

– Jag tycker det är tråkigt att vi åkte ner (ur superettan i fjol, reds anm.) men vi har fått ihop ett bra ungt lag med mycket fotboll i och det känns som vi har en bättre sammanhållning, säger Axel Sjöberg.

Vad hoppas du på inför framtiden?

– Jag hoppas att komma upp i ett allsvensk A-lag inom kort och spela så mycket som möjligt så klart, men såklart vill jag även spela utomlands i Europa i en bra klubb.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson bekräftar nyheten om interncupen för sajten fotbollsthlm.se och passar samtidigt på att berömma megastjärnan som fortätter att träna med laget under coronauppehållet.

– Han kör på. Han har sett riktigt imponerande ut på träningarna, säger Jesper Jansson till fotbollsthlm.

Stockholm Direkt