Frejs lagkapten efter smällen: "Halva smalbenet bara hängde"

Frejs lagkapten Richard Spong bars ut på bår efter en kollision i lördagens hemmamatch. Efter komplikationer är han fortfarande kvar på sjukhuset.

  • Publicerad 19:54, 15 nov 2017

Lördagens Superettan-kval mellan IK Frej och Akropolis IF slutade redan efter tjugo minuter för lagkaptenen Richard Spong. Efter en kollision låg han kvar på marken, bars ut på bår och fördes till sjukhus.

Enligt en av IK Frejs lagläkare är både sken- och vadbenet av i det högra benet, mitt emellan knäet och fotleden.

– Jag måste fått en spark på smalbenet. Jag kände att det blev en ganska rejäl smäll. Jag försökte lyfta benet men såg att halva smalbenet bara hängde. Då la jag mig ner, jag fattade att benet var av, det var mer att ligga så pass lämpligt som möjligt och försöka få tag på en ambulans.

– Det gjorde väl lite ont, men jag har en ganska hög smärttröskel.

LÄS ÄVEN: IK Frej kvar i Superettan efter dramatiskt kval

Senare under lördagen uppstod en del komplikationer.

– Det blev en rejäl blödning i vaden och världens tryck. I princip riskerade de hela foten, att den mer eller mindre kunde dö, det var ingen puls i foten.

– Det var ganska kraftig smärta. Då blev det rätt bråttom, de snittade upp längs med vaden.

Fler operationer väntar

I måndags opererades Richard Spong för andra gången. Men det lär bli fler operationer inom de närmsta dagarna.

– Nu ska de undan för undan försöka få ihop benet, nu är det öppna sår. Det blir en operation i morgon (läs onsdag), men det är väl sagt att de ska operera lite var och varannan dag.

För IK Frej var det säsongens sista match. Maximal otur att skada sig då?

– Eller så kan man se det som att jag fick spela hela säsongen. Men det är klart att det känns lite tråkigt.

IK Frej lyckades ändå hålla tillbaka mot Akropolis, matchen slutade 0-0 och Frej säkrade därmed sin plats i Superettan nästa år.

– Jag hade ganska bra koll, via telefonen. Så fort det var klart visste jag. Det var så klart jäkligt skönt och imponerande av grabbarna att lösa andra halvlek. Akropolis var ett bra lag. Men vi har haft en bra höst och gjort det bra hela vägen, säger Spong.

"För oss som vet historien"

Richard Spong som är fostrad i IK Frej, men som varit ungdomsproffs i England och sedan spelat i både Djurgården, Norrköping och Gais, återvände hem 2014 och var med och tog upp Frej till Superettan.

– Jag har alltid varit sugen på att komma tillbaka till Frej och göra något år. Att vi sen gick upp i Superettan, och håller oss där, är en härlig känsla. Det är lite bisarrt för oss som vet historien och var klubben kommer ifrån.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Spong, som haft en del andra skadebekymmer under karriären, har inga tankar på att karriären skulle vara över.

– Den omedelbara reaktionen var att jag ska ta mig tillbaka. Tanken nu är att jag ska bli frisk, påbörja en rehabilitering och ta mig tillbaka till så hög nivå jag kan.

– Jag har varit i samma sits för några år sedan, då var det inte säkert att jag skulle kunna ta mig tillbaka efter en korsbandsskada. Man får lite distans och kan uppskatta det mer.

I veckan blev det också klart att Frej klarar elitlicensen efter en ekonomiskt turbulent höst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vanligaste felet med engångsgrillar

Nyheter ✓Se brandkårens egna film ✓"Står för nära hälften av sommarbränderna" Det råder totalt eldningsförbud i Stockholms län och det är därmed förbjudet att använda engångsgrill. Här ser du varför.måndag 23/7 15:06

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Vi är stockholm