”Det är det bästa valet jag gjort hittills” säger Vasastadsbon Theodor Smart Randquist, 23 år, om valresultatet i kommunvalet för det egna partiet Fria Stockholmare. Foto: Fria Stockholmare

Fria Stockholmare kallar 31 röster en succé

Det urbanvurmande och förtätningsvänliga enmanspartiet Fria Stockholmare fick 31 röster i kommunvalet. ”En succé ”enligt partiledaren Theodor Smart Randquist.

  • Publicerad 11:11, 25 sep 2014

Fria Stockholmare startades en kort tid före valet av Vasastadsbon Theodor Smart Randquist, 23 år.

Valresultatet, 31 röster i kommunvalet, ser han som en stor framgång.

– Jag ägnade två veckor före valet åt kampanjarbete och med tanke på det är jag väldigt väldigt väldigt nöjd. Jag är förvånad faktiskt. Målet var tio röster. Jag badar i Sergelfontänen om jag får 15, sa jag före valet, säger Theodor Smart Randquist.

Då har du badat?

– Nej jag fick ju dubbelt så många röster så jag måste göra något bättre, något större än fontänbada. Jag får fundera på vad.

Theodor Smart Randquist ser på inget sett den gångna valrörelsen som en engångsföreteelse för Fria Stockholmare. Nu ska han ladda om och börja bygga upp partiet inför kommunvalet 2018.

– Jag ska absolut fortsätta. Men inte ensam. Nu ska jag samla ihop några partikolleger. Hur vet jag inte riktigt. Jag är öppen för alla intressanta förslag, säger han.

Även om politiken innehåller förslag inom de flesta områden ska fortsatt fokus vara på huvudfrågorna: stadsmiljö och stadsutveckling.

– Det är det urbana perspektivet vi kör på. Vi ska vara det parti som står för den mest urbana politiken.

Vad betyder det mer konkret?

– Det betyder att vara tydlig med att det är förtätning som gäller. De partier som gick fram mest i valet, exkluderat Centerpartiet, är partier som helst inte vill bygga i grönområden, som helt inte vill bygga på höjden och som helst inte vill bygga i bullerzoner. Jag är rädd för den utvecklingen. Det måste skapas en stark opinion för den typen av ny stadsutveckling.

Vad gör du härnäst?

– Jag har tagit en liten paus efter valet men i oktober kör jag igång med partiarbetet igen. Till vardags jobbar jag som producent på nystartade tv-kanalen Horse1, säger Theodor Smart Randquist.

Mer

Det här vill Fria Stockholmare

Förtäta Stockholm mer än i dag.

Bygg i bullerzoner.

Bygg på höjden i alla stadsdelar. "Men inte för sakens skull utan för att spara grönområden".

Bygg i första hand kvartersstruktur i varierar höjd och form. "Då får vi bort segregationen".

Stoppa Förbifart Stockholm.

Skapa en stad för människor, inte för bilar. "Men förbjud inte bilar, skapa istället bättre gång-, cykel- och kollektivtrafikalternativ".

Bygg en ringled runt Stockholm. "Mycket effektivare än Förbifart Stockholm".

Ta bort Centralbron som genomfartsled. "En framtidsfråga".

Avveckla Bromma flygplats.

Visa merVisa mindre