Eric Torell, 20, sköts ihjäl på en innergård i Vasastan i augusti 2018. De tre poliser som åtalats för händelsen har friats. Åklagaren kommer inte att överklaga domen. Foto: Sacharias Källdén

Friande domen efter dödsskjutningen av Eric Torell överklagas inte

I början av oktober kom friande domen mot de poliser som stått åtalade för inblandning i dödsskjutningen av Eric Torell i Vasastan. Nu kommer beskedet att åklagaren väljer att inte överklaga domen.

  • Publicerad 14:49, 18 okt 2019

Det var den 2 augusti förra året som Eric Torell, som hade Downs syndrom och autism, dödades i samband med en polisinsats på innergård i Vasastan.

Torsdagen den 3 oktober kom domen mot de poliser som stått åtalade för inblandning i hans död och enligt tingsrätten befann sig de två poliser som sköt i en "inbillad nödvärnssituation". Polisinsatschefen frikänns samtidigt från att ha "underlåtit att handla på ett korrekt sätt".

Poliser frias för dödsskjutningen av Eric Torell

Nu står det klart att åklagaren Martin Tidén väljer att inte överklaga domen.

– Tingsrätten har gjort en bevisvärdering och ogillat åtalet om vållande till annans död och tjänstefel. Jag bedömer att hovrätten inte kommer att göra en annan bedömning. Domen överklagas därför inte, säger Martin Tidén i ett pressmeddelande om åtalspunkt två, vållande till annans död och tre, tjänstefel.

Han bedömer inte heller att hovrätten kommer att komma fram till någon annan slutsats när det gäller åtalspunkt ett, tjänstefel.