Fridas gin & tonic kan bli bäst i landet

En vän anmälde henne till tävlingen om vem som kan göra Sveriges bästa gin & tonic – nu är Bergshamrabon Frida Jacobsen vidare till final.

  • Publicerad 16:51, 6 aug 2018


– Min kompis anmälde oss båda på skoj till tävlingen, så vi skickade in våra bidrag och tänkte inte mer på det. Sedan fick jag ett meddelande om att jag gått vidare. Jag blev väldigt förvånad, skrattar Frida Jacobsen.

Hon är från Karlstad från början men har nu bott i Stockholm i ett och ett halvt år. Nyligen slog hon sig ner i Bergshamra med sin sambo, och att det blev just Solna är ingen slump.

– Solna är väldigt fint och lugnt, men samtidigt nära till city. Jag tycker om att ha närhet både till grönområden och vatten, men också till stadspuls.

Tävlingen är uppdelad i två klasser: hemmamixare och professionella bartenders. Frida Jacobsen jobbar visserligen i bar, men är specialist på öl och blandar vanligtvis inte drinkar. Hon tävlar därför i kategorin för hemmamixare.

– Jag är expert på olika humlesorter och så vidare, men är ingen mixolog, säger hon.

I finalen sätter juryn deltagarnas färdigheter på prov genom att bedöma teknik, smak, kreativitet, men framför allt: lojalitet till det klassiska originalet.

– Jag har försökt att hålla det rätt enkelt men experimenterar lite med hibiskus, en väldigt aromatisk och komplex smak. Sedan så har jag kompletterat med apelsinzest och kanel som passar perfekt på hösten och känns väldigt säsongsenligt, berättar hon.

Finalen avgörs i september och vinnaren får en resa till Barcelona för två. Frida vet redan vem som kommer få följa med om hon vinner:

– Min kompis som anmälde mig gick inte vidare tyvärr, så om jag vinner kommer jag ta med henne. Våra sambos får köpa till egna biljetter om de vill följa med, skrattar hon.

Fridas svalkande tips i hettan

"Att inta morgonkaffet nybryggt är en omöjlighet för mig nu när det är så varmt. Mitt bästa tips är att brygga kaffet, ställa in det i kylen och vänta tills det svalnat. Sedan blandar man kaffe, valfri mängd mjölk och massor av is till en svalkande iskaffe. På så sätt kan man få i sig morgonkaffet ändå!"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

100 nya lägenheter i Råsunda

Nyheter Stort byggprojekt ska påbörjas i Solna Byggbolaget Serneke har i dagarna skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om projektet Bellona i Råsunda. I den stora entreprenaden ingår 100 nya lägenheter och 70 befintliga som ska renoveras.fredag 15/2 13:02

Namninsamling för att rädda Bergshamraskolan

Nyheter "Det är viktigt med en lokal skola" Bergshamraskolans högstadium ska läggas ner. Men varken elever eller föräldrar tänker ge sig så lätt. Nu har de startat en namninsamling för att rädda högstadiet.fredag 15/2 13:01

Populäraste böckerna i Solna 2018

Nyheter Pleijels roman lockade Solnaborna till läsning Totalt lånade Solnaborna 246 187 böcker från biblioteken 2018. Tre kvinnliga författare toppar listan för mest utlånde böcker för vuxna.fredag 15/2 9:00