Fridas gin & tonic kan bli bäst i landet

En vän anmälde henne till tävlingen om vem som kan göra Sveriges bästa gin & tonic – nu är Bergshamrabon Frida Jacobsen vidare till final.

  • Publicerad 16:51, 6 aug 2018


– Min kompis anmälde oss båda på skoj till tävlingen, så vi skickade in våra bidrag och tänkte inte mer på det. Sedan fick jag ett meddelande om att jag gått vidare. Jag blev väldigt förvånad, skrattar Frida Jacobsen.

Hon är från Karlstad från början men har nu bott i Stockholm i ett och ett halvt år. Nyligen slog hon sig ner i Bergshamra med sin sambo, och att det blev just Solna är ingen slump.

– Solna är väldigt fint och lugnt, men samtidigt nära till city. Jag tycker om att ha närhet både till grönområden och vatten, men också till stadspuls.

Tävlingen är uppdelad i två klasser: hemmamixare och professionella bartenders. Frida Jacobsen jobbar visserligen i bar, men är specialist på öl och blandar vanligtvis inte drinkar. Hon tävlar därför i kategorin för hemmamixare.

– Jag är expert på olika humlesorter och så vidare, men är ingen mixolog, säger hon.

I finalen sätter juryn deltagarnas färdigheter på prov genom att bedöma teknik, smak, kreativitet, men framför allt: lojalitet till det klassiska originalet.

– Jag har försökt att hålla det rätt enkelt men experimenterar lite med hibiskus, en väldigt aromatisk och komplex smak. Sedan så har jag kompletterat med apelsinzest och kanel som passar perfekt på hösten och känns väldigt säsongsenligt, berättar hon.

Finalen avgörs i september och vinnaren får en resa till Barcelona för två. Frida vet redan vem som kommer få följa med om hon vinner:

– Min kompis som anmälde mig gick inte vidare tyvärr, så om jag vinner kommer jag ta med henne. Våra sambos får köpa till egna biljetter om de vill följa med, skrattar hon.

Fridas svalkande tips i hettan

"Att inta morgonkaffet nybryggt är en omöjlighet för mig nu när det är så varmt. Mitt bästa tips är att brygga kaffet, ställa in det i kylen och vänta tills det svalnat. Sedan blandar man kaffe, valfri mängd mjölk och massor av is till en svalkande iskaffe. På så sätt kan man få i sig morgonkaffet ändå!"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Besiktning för bil och förare

Nyheter Över 600 000 bilister har trafikfarlig syn Både bilen och glasögonen klarade sig utan nedslag. Mats Klint Dahl kunde lämna Bilprovningen i Frösunda utan att behöva oroa sig för nya utgifter.fredag 19/10 8:47

Hilma af Klint tar plats på Guggenheimmuseet

Nyheter Solnafödd konstpionjär har äntligen fått sitt erkännande Den Solnafödda konstnären var under sin livstid övertygad om att ingen någonsin skulle förstå hennes målningar. Nu ställs Hilma af Klints tavlor ut på Guggenheimsmuseet i New York.torsdag 18/10 11:49

Gratis bilel eller 600 kronor?

Nyheter Stor skillnad mellan laddplatserna Innan sommaren ska 56 nya laddboxar finnas på plats vid Signalistens p-platser. En egen laddplats kostar 600 kronor extra i månaden. Priset har orsakat en del uppståndelse i sociala medier.torsdag 18/10 6:40