Foto: Wikimedia Commons

Fridegårdselever får läras på distans

Statsministern har meddelat att alla gymnasieskolor i Sverige ska övergå till distansundervisning. Fridegårdsgymnasiet meddelar att närvaron i distansundervisningen kommer att kontrolleras.

  • Publicerad 14:32, 17 mar 2020

Med anledning av coronaviruset kommer undervisningen på Fridegårdsgymnasiet att skötas på distans. Distansundervisningen kommer att ske enligt ordinarie schema och kurserna fortsätter. Närvaro kommer att tas.

Samtliga elever tar med sig sina böcker och datorer hem. Friska elever kan återvända till skolan för att hämta sina lärverktyg eller skicka en frisk person att hämta verktyg och material efter kontakt med mentor.

Skolans elever kommer att få information löpande via programmet Sharepoint/Fridegårdsgymnasiet samt få information och möjlighet att kunna kommunicera med mentorer och undervisande lärare.

Skolan arbetar aktivt med att planera och anpassa verksamheten i skolan i den utmanande situationen med coronaviruset.

– Vi arbetar tillsammans och tillsammans kommmer vi att klara detta, meddelar skolledningen på Fridegårdsgymnasiet.

Regeringen rekommenderar att samtliga Sveriges högskolor och gymnasieskolor övergår till distansutbildning, meddelade statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff under tisdagen.

Regeringen går på Folkhälsomyndighetens rekommendation, att undervisningen i gymnasie- och högskolan inte ska bedrivas i skolans lokaler. 

– Det innebär att alla elever från gymnasiet och uppåt inte ska vara i skolan, utan hemma, säger statsminister Stefan Löfven till Dagens Nyheter. 

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt