DOG. Katten skulle ta bort tandsten men dog under narkosen. (OBS. Genrebild.) Foto: Mostphotos

Frisk katt skulle ta bort tandsten – dog

En fullt frisk katt lämnades in för tandstensborttagning. När katten sövdes begicks ett stort misstag och katten avled.

  • Publicerad 12:51, 29 nov 2017

Ett par på Östermalm lämnade in sin fullt friska nioåriga katt till en veterinärklinik för tandstensborttagning och öronkontroll.

Ingreppen ansågs vara en ren rutinåtgärd och den narkos som skulle göras bedömdes som lägsta möjliga risk.

Katten beskrevs som pigg, livlig och fullt frisk och lämnades in till kliniken klockan 8.30 på morgonen.

En dryg timme senare, klockan 10.05, var den död.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kattägarna fick ett telefonsamtal från klinikchefen som meddelade att katten avlidit under operationen på grund av att personal glömt att vrida på en kran vilket gjorde att katten endast fick narkosblandad luft in i lungorna men inte kunde andas ut. Det resulterade i att det blev ett övertryck i lungorna, som gick sönder och läckte luft in i magen.

Händelsen inträffade i december 2016. Nu står det klart att misstaget som låg bakom dödsfallet gör att två djursjukskötare får varsin erinran av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43