Arkivbild. Byggnaden på Åminnevägen som fram till och med sista juni huserar fritidsverksamhet ska rivas. Foto: Mikael Andersson

Fritids i Ekhagen ska rivas

I sommar upphör fritidsverksamheten på Åminnevägen 25 i Ekhagen. Planen är att byggnaden ska rivas. Vad det blir i stället är oklart.

  • Publicerad 11:18, 20 apr 2018

I slutet av juni upphör fritidsverksamheten på Åminnevägen 25 och efter det ska byggnaden rivas.

– Den är uttjänt helt enkelt. Motiveringen till rivningen är det har läckt i taket, takfoten är skadad och fönstren är i väldigt dåligt skick. Det pågår en dialog med bland annat stadsdels- och utbildningsförvaltningen om vad tomten kan användas till, säger Thomas Bergsell, pressansvarig på Skolfastigheter i Stockholm AB, Sisab.

Den ideella föreningen Ekhagen verkar för att utveckla området. I ett brev adresserat till Sisab och Östermalms stadsdelsförvaltning skriver man om behovet av en mötesplats i området.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Vi känner oro inför rivningsplanerna och inför att en lokal som varit bas för en social verksamhet i området därmed försvinner, efter vad som framstår som en alltför hastig beslutsprocess", skriver man bland annat.

Vidare ger man olika exempel på vad lokalen skulle kunna användas till. Kvällskurser, ateljéer och gym är några av de aktiviteter som föreslås.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"En idé som diskuterats är att bostadsrättsföreningarna inom området går samman och bildar en ekonomisk förening, en samfällighet, som driver verksamheten. Då skulle kostnaderna för drift och förvaltning kunna spridas och bli rimliga att bära för varje förening", skriver föreningen och vädjar till Sisab att skjuta på rivningsbeslutet för att "skapa planeringsutrymme för en rimlig lösning av byggnadens användning".

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.