STÄNGS. Medarbetare ska bestraffat barn med fysiskt våld, visar kommunens utredning. Foto: Anton Kyhlbäck

Fritidsgård stängs efter misstänkta sexuella trakasserier

Sollentuna kommun släpper nu ett pressmeddelande angående stängningen av fritidsgården Northside. Barn ska ha utsatts för en rad kränkningar av personal.

  • Publicerad 11:07, 9 maj 2019

"Fritidsgården Northside kommer inte att öppnas igen. En utredning gällande miljön på gården har gjorts och visar på grova missförhållanden inom personalen. En arbetsrättslig process har därför inletts rörande ett antal medarbetare." skriver kommunen.

Sex anställda utreds för missförhållanden på fritidsgård

I slutet av mars stängdes Northside i väntan på en utredning.

Nu visar utredningen att det förekommit sexuella trakasserier, systematiska kränkningar och fysisk våld som bestraffning på fritidsgården. Manfred Holmelin, tillförordnad kommundirektör i Sollentuna, har lett utredningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det som hänt är djupt beklagligt och ett stort misslyckande från vår sida. Den situation som varit på Northside är helt oacceptabel. Kommunens fritidsgårdar ska vara en bra och trygg plats för barn, unga och medarbetare, säger han i pressmeddelandet.

Polisanmälan har upprättats och en arbetsrättslig process inledd rörande ett antal medarbetare på Northside. Samtlig verksamhet har stängts och kommer inte återöppnas.

Barn och tonåringar

Fritidsgården Northside har varit uppdelad i tre delar.

En för yngre barn, mellan 10 och 12, och en för äldre mellan 13 och 17. Två kvällar i veckan hålls tjejhuset, på måndagar och onsdagar. Senast 2016 startades gården på nytt då tjejhuset infördes och man bytte namn från Röda och Blå Rummet.

Kommunstyrelsens ordförande, Henrik Thunes (M), kommenterar utredningen i pressmeddelandet:

– Jag känner mig besviken, arg och upprörd över att detta har kunnat ske. Fritidsgårdarna är en samhällsviktig funktion som ska erbjuda barn och unga en stabil och säker miljö. Där har vi brustit. Nu fokuserar vi på att erbjuda stöd och hjälp till de som blivit utsatta.

Kommunen utreder fritidsgården Northside

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Pyntad gran i skogen sprider julkänsla i Sollentuna

Nyheter Hundägaren Gunillas härliga upptäckt under promenaden När Sollentunabon ­Gunilla Puck Ekberg gick på promenad med hunden Ester fick det sig en glad överraskning. Inne i skogen hittade de en pyntad gran.fredag 13/12 16:30

Första besöket i nya Töjnaskolan

Nyheter "Jag trodde inte att det skulle vara så här stort" Om ett halvår öppnar nya Töjnaskolan som kommer att kunna ta emot uppemot 800 elever.fredag 13/12 12:30

"Den blå katedralen" flyttas från Edsvik

Nyheter "Jag börjar bli lite less på den" "Den blå katedralen" flyttas från Stallbacken och får ett nytt hem utanför Oxelösund.torsdag 12/12 16:13
Stockholm Direkt