Jobbar tillsammans. Niklas Jihde, Caroline Lindau som grundat Fritidshjälpen, Linda Greppi som är ordförande i VIBK och Jesper Lindau, som också grundat Fritidshjälpen. Foto: Fritidshjälpen

Fritidshjälpen får Niklas Jihde att greppa klubban igen

Inte sedan 2009 har Niklas Jihde tränat innebandy. Men nu ska han spela match i Vallentuna – för Fritidshjälpens skull.

  • Publicerad 14:56, 29 jan 2018

År 2009 var Niklas Jihde med och tog SM-guld i innebandy med AIK i Globen. Sedan dess har han inte vare sig tävlat eller tränat. Det ska det bli ändring på under en match i Hammarbacken i Vallentuna.

– Jag har alltid sagt att jag är för gammal och slut och det är nog ingen som vill kolla. Men nu blir det match mot mitt gamla lag AIK, säger Vallentunabon Niklas Jihde.

Han kommer att spela i Vallentuna innebandyklubbs division 5-lag, som möter AIK:s dito.

För att förbereda sig är det mycket löpning som gäller.

– Förra veckan blev det fem pass, bland annat med paddel. Bara man får en liten trigger går den gamla tävlingsinstinkten igång. 

Med andra kläder – och kanske lite svettigare – kommer vi att få se Niklas Jihde vid seriematchen i Vallentuna. Foto: Johnny Wohlin/MTG Sport

AIK-supportrar har hört av sig till Niklas Jihde och sagt att de betalar pengar om han blir mållös (säger han och skrattar). Men i stället blir det en annan sorts transaktioner.

– För varje mål som AIK gör skänker jag 200 kronor. De gör likadant, så jag hoppas på 10-10.

Syftet med matchen är att samla in pengar till Fritidshjälpen i Vallentuna.

– Det kommer att bli fest i hallen. Jag kan nästan garantera att det blir fullsatt. Och det här är kul – innebandyn är inte van att stå i centrum i Vallentuna.

Matchen går av stapeln den 3 mars i Hammarbacken. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

20-årig Täbybo filmade samlag i hemlighet

Nyheter "Spred videon via Snapchat" En ung man från Täby döms nu efter att i hemlighet ha filmat samlag med en kvinna. Mannen ska senare ha visat filmen för gemensamma vänner.fredag 25/5 9:54