Fritidshus brann ner till grunden

En villa brann i lördags ner till grunden. Två personer fanns i huset när branden bröt ut, men de lyckades ta sig ut på egen hand.

  • Publicerad 08:02, 20 maj 2019

Räddningstjänsten larmades till Helgö strax efter 15-tiden i lördags eftermiddag. På platsen visade det sig att det rörde sig om en villa som var helt övertänd, rapporterar flera medier.

Två personer ska ha befunnit sig i huset, men de kunde ta sig ut själva, utan några fysiska skador.

Enheter från tre olika brandstationer arbetade med att bekämpa elden, men villan var bortom räddning. Huset uppges vara ett fritidshus.

– Branden var fullt utvecklad när vi kom till platsen och vi fick bara låta den brinna ner och fokusera på att begränsa spridningsrisken, säger Gunnar Hansson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund, till Dagens Nyheter.

Brandkåren fick i stället fokusera på att förhindra att branden skulle sprida sig i terrängen och till intilliggande fastigheter.

I eftersläckningsarbetet tvingades räddningstjänsten att använda minimalt med vatten för att minimera miljöskadliga effekter, då fastigheten befinner sig i ett vattenskyddsområde.

Vad som orsakade branden var i skrivande stund ännu inte känt. Polisen kommer att utreda brandorsaken. I nuläget rubriceras ärendet som allmänfarlig vårdslöshet.

Foto: Mostphotos

KRÖNIKA: Outbildad fick jag en ovärderlig jobbchans

Krönika Sommaren innan jag började läsa journalistik hade jag lyckats få mitt första reporterjobb. Jag hade genom andra studier varit med i ett studentprojekt och drivit presscentret för skid-SM samma...tisdag 25/6 7:15

Socialnämnden sågar förslag på ombyggnad

Nyheter Arbetsmiljöverket kritiserade Ekgårdens bostäder. Nyligen lämnades ett första åtgärdsförslag in. Socialnämnden gav kalla handen och skickade tillbaka förslaget.tisdag 25/6 6:15