En modig pedagog stoppade två inbrottstjuvar på Johannes skolas skolgård. Foto: Johann Bernövall

Fritidsledare stoppade tjuvar på skolgård

Tre personer som jagades av polis hamnade igår torsdag på Johannes skolas skolgård. Väl där stötte tjuvarna på oväntad patrull.

  • Publicerad 15:46, 21 sep 2018

Ett inlägg på Twitter dök upp under gårdagen och uppmärksammade tidningen på ett hjältedåd.

"Här har du något att skriva om. Fritidsledare hjälpte polisen att brotta ner tjuvar på lunchrasten på skolgården. (Johannes)" skrev en person i ett inlägg på vid klockan 14 igår torsdag.

Kort därefter dök en text upp på Johannes skolas hemsida, som skolans rektor Catrin Nyqwist hänvisar tidningen till.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Tre personer i arbetskläder som jagades av polisen flydde in på skolgården. Väl inne på skolgården lyckades poliserna, med hjälp av en av skolans pedagoger, få fast två av männen. Några barn blev förstås skärrade och några av de yngre även ledsna. Ett par elever som kom i vägen ramlade omkull. Ingen har kommit till allvarlig skada." skriver skolan på sin hemsida.

De som greps hade begått ett lägenhetsinbrott i närheten och blev tagna på bar gärning, med en polisjakt som följd. Skolan dementerar på sin hemsida rykten som florerat om att de gripna hade knivar och ska ha varit inne i själva skolan.

StockholmDirekt har via skolans ledning framfört en intervjuförfrågan till pedagogen som stoppade tjuvarna men hen har avböjt att medverka i en artikel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42