NYTÄNK. Breakfast & Wine på Inedalsgatan byter koncept. Foto: Per Brandt/Johann Bernövall

Frukostkrog satsar på avsmakningsmeny

Från frukost och enkla luncher till avancerad avsmakningsmeny av kocken Emil Algotsson med bakgrund på flera stjärnkrogar. Nu byter Breakfast & Wine, Bawk, på Inedalsgatan stil.

  • Publicerad 19:00, 23 okt 2018

Det var för ungefär ett år sedan som ägaren Tom Söderberg slog upp portarna på Inedalsgatan 15. Då var inriktningen frukost, lunch och enkla smårätter på kvällarna åt de boende i det uppmärksammad bostadsprojektet 15/20 med mängder av minilägenheter. Men konceptet verkar inte ha gått hem. Nu satsar man istället bara på kvällsöppet och en ny avsmakningsmeny, något White Guide var först att berätta.

Här ska 140 singlar käka frukost och dricka vin

Anledningen är att Tom Söderberg lyckades knyta upp kocken Emil Algotsson som bland annat tidigare jobbat på prisade Lilla Ego och uppmärksammade Punk Royale i Köpenhamn.

Menyn består av 10-12 rätter och ska vara säsongsbetonad och närproducerad. Men det ska även gå att beställa enstaka rätter och ett glas vin även i fortsättningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Emil är otroligt duktig på häftiga smaker. Han blandar svenskt och internationellt. Ett exempel är ägg och bacon, som knyter an till vårt tidigare frukostkoncept. Det är ett friterat primörägg, tillsammans med Mangalicaskinka och egenrökt majonnäs, berättar Tom Söderberg för White Guide.

Vardagar är frukosten stängd, men man håller öppet för brunch på lördagar mellan klockan 11-15.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33