Arkivbild. Sommarlovsaktiviteter vid Fryshuset. Marcus Gustafsson visar sina kunkaper i parkour. Foto: Pär Hugosson

Fryshusets grundare föreslår få egen gata

Imorgon är det Fryhusets grundare Anders Carlbergs dödsdag. Nu vill Erik Slottner (KD) hylla honom i stadsmiljö.

  • Publicerad 15:27, 4 jan 2018

Textilgatan i Johanneshov kan i framtiden få namnet Anders Carlbergs gata, i alla fall om Krisdemokraternas Erik Slottner får som han vill.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Anders Carlberg har betytt mycket för Stockholm och vi tycker att hans gärningar ska uppmärksammas mer, säger Martin Källstrand, pressekreterare Kristdemokraterna.

Det var i november som Erik Slottner lämnade in en motion om namnbytet. De menar att det inte är ett måste att det blir just Textilgatan utan är öppna för förslag och hoppas nu på positivt gensvar från övriga partier.

– Vi hoppas och tror att den här motionen ska gå igenom. Jag har svårt att se att man inte skulle vilja ställa sig bakom detta, han är en person som är uppskattat över partigränser, säger Martin Källstrand, pressekreterare Kristdemokraterna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00