Segrare. Ett tiotal FUBB-tjejer har bidragit under säsongen och i Lions Basket Cup-finalen var det fem som spelade. Foto: Josefine Tolleman

FUBB-tjejer segrade i stor cup

Den 19 maj vann FUBB Baskets 04-tjejer finalen i F15-serien i Lions Basket Cup. Matchen spelades mot Tureberg Lynx och slutade med 46-45.

  • Publicerad 11:35, 7 jun 2019

FUBB Basket och Sigtuna Basket spelar tillsammans under namnet Mälarbasket (MB) med stor framgång. Efter en oerhört jämn finalmatch stod MBsom segrare i årets Lion Basket Cup.

– Under första halvlek följdes lagen åt och vi som satt på läktaren tyckte nog att MB var snäppet bättre men att Tureberg hade lite tur, säger Dennis Zalamans, ordförande i FUBB Basket.

Därefter gick Tureberg ut starkt och plötsligt hade de övertaget.

– Ett tag slutperioden låg vi under med 11p och då var det inte mycket som talade för våra tjejer egentligen. 

Men efter en time-out med några minuter kvar av matchen hände det något. 

– Tureberg blev försiktiga och våra tjejer började helt plötsligt att utmana och kämpa desperat. Och det var tydligen rätt medicin. 

Det blev en buzzer-beater

Med elva sekunder kvar låg MB under med en poäng. De lyckades dribbla förbi två motståndare och få i väg bollen till Linnea (från Bro), som stod på sidan om motståndarkorgen. Och Linnea lyckades få i väg ett skott i tid. Bollen tog i ringen just som slutsignalen gick.

– Men basketgudarna var med oss och bollen gick rätt ner i korgen. Vinst!

Eftersom Linnea fått i väg bollen innan slutsignalen gick räknas skottet som en så kallad ”buzzer-beater”.

– Det blev verkligen ett rafflande slut på en magnifik säsong. Och även om man kan tycka lite synd om motståndarna så är våra tjejer och coacherna verkligen värda den här segern. Nu ska det bli spännande att följa tjejerna som fortsätter sitt samarbete och tar steget upp till en högre nivå i höst.

Lions Basket Cup

Lions Basket Cup (LBC) är en turnering för U13-U19-lagen i Spalding Basketshop Cup (SBC) som spelar i nivå 2 och lägre. Även nystartade lag är välkomna att deltaga.

LBC spelas i serieform med slutspel samt finalspel. Lagen är uppdelade i grupper, så att alla lag ska få spela minst fyra matcher med slutspel.  

Höggravid kvinna togs för rattfylleri

En bilist stoppades på Granebergsvägen i Bålsta i natt. Föraren var en höggravid kvinna. Hon blåste positivt och misstänks för rattfylleri.fredag 23/8 12:00

Barrikaderade sig i rivningsfastighet

En man i 40-årsåldern, skriven i Stockholm, tyckte inte alls att en villa skulle rivas. Han barrikaderade sig där.tisdag 20/8 10:12

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt