Väta. Förra helgen fick Ekerö IK ställa in tio innebandymatcher. Foto: Mostphotos

Fuktskada i bollhall sätter stopp för innebandyspel

Bollhallen i Tappström har drabbats av en vattenskada. Förra helgens innebandymatcher fick ställas in och än är inte golvet åtgärdat.

  • Publicerad 14:43, 2 nov 2018

– Det är väldigt sårbart för innebandyns del eftersom vi bara har två matchhallar, säger Rickard Markusson, kanslichef på Ekerö IK.

Förra tisdagen sattes avfuktare in eftersom golvet har rest sig till följd av fuktskadan. Golvet hade en resning på ett område av ett par meter, där golvet sviktade.

– Det har blivit problem för innebandyspelarna eftersom bollflykten över golvet inte funkar som den ska. I början var det ett glapp på runt fem centimeter vilket gör att det rör på sig ganska ordentligt, säger Magnus Ljung, fritidshandläggare på kommunen.

Ställde in tio matcher

Ekerö IK fick i helgen ställa in tio innebandymatcher.

– Vi får planera om matcherna med motståndarlagen, det är lite mer jobb, men det är bara att gilla läget och ta det för vad det är. Personligen tycker jag att vi behöver en till hall utöver kommunplanen för att träna innebandy och spela matcher, säger Rickard Markusson.

I dagsläget gör man en fuktutredning på hela anläggningen.

– Vi vill förstå om det samlas vätska på vissa ställen och hitta själva källan. Vi tror att det handlar om takavrinning med vatten som har lyckats leta sig in men vi gör en utredning så att det blir rätt, säger Magnus Ljung.

Golvet har besiktigats två gånger efter att åtgärder satts in och golvets sviktning har redan blivit mindre.

– Det går åt rätt håll men det är ju en oerhört stor yta som ska avfuktas. Vi ser till att åtgärda källan, och sedan kommer idrotten rulla på som vanligt, säger Magnus Ljung.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

KRÖNIKA. Morfar fick leva sin dröm genom mig

Krönika Ett tjugotal mil härifrån fanns tills nyligen en hängiven läsare av den här tidningen. En före detta verkstadsarbetare, fritidspolitiker och tecknare som de senaste åren också var mycket intresserad...fredag 16/11 15:57

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter