Väta. Förra helgen fick Ekerö IK ställa in tio innebandymatcher. Foto: Mostphotos

Fuktskada i bollhall sätter stopp för innebandyspel

Bollhallen i Tappström har drabbats av en vattenskada. Förra helgens innebandymatcher fick ställas in och än är inte golvet åtgärdat.

  • Publicerad 14:43, 2 nov 2018

– Det är väldigt sårbart för innebandyns del eftersom vi bara har två matchhallar, säger Rickard Markusson, kanslichef på Ekerö IK.

Förra tisdagen sattes avfuktare in eftersom golvet har rest sig till följd av fuktskadan. Golvet hade en resning på ett område av ett par meter, där golvet sviktade.

– Det har blivit problem för innebandyspelarna eftersom bollflykten över golvet inte funkar som den ska. I början var det ett glapp på runt fem centimeter vilket gör att det rör på sig ganska ordentligt, säger Magnus Ljung, fritidshandläggare på kommunen.

Ställde in tio matcher

Ekerö IK fick i helgen ställa in tio innebandymatcher.

– Vi får planera om matcherna med motståndarlagen, det är lite mer jobb, men det är bara att gilla läget och ta det för vad det är. Personligen tycker jag att vi behöver en till hall utöver kommunplanen för att träna innebandy och spela matcher, säger Rickard Markusson.

I dagsläget gör man en fuktutredning på hela anläggningen.

– Vi vill förstå om det samlas vätska på vissa ställen och hitta själva källan. Vi tror att det handlar om takavrinning med vatten som har lyckats leta sig in men vi gör en utredning så att det blir rätt, säger Magnus Ljung.

Golvet har besiktigats två gånger efter att åtgärder satts in och golvets sviktning har redan blivit mindre.

– Det går åt rätt håll men det är ju en oerhört stor yta som ska avfuktas. Vi ser till att åtgärda källan, och sedan kommer idrotten rulla på som vanligt, säger Magnus Ljung.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ex-chef på Lugnet: ”Ingen fick lårbenet avsparkat”

Nyheter Ingen på Lugnet fick lårbenet avsparkat för 20 år sedan. Det hävdar den dåvarande verksamhetschefen. – Det är totalt fel, säger hon.fredag 18/1 15:55

Nu lämnar Simpson sitt tränaruppdrag på Ekerö

Sport Pascal Simpson slutar som fotbollstränare efter två säsonger i Ekerö.fredag 18/1 15:55