Hjälmstaskolans innemiljö är ett problem för lärares och elevers hälsa. Foto: Hege Hellström

Fuktskador och dålig ventilation – Vallentunaskolan riskerar feta böter

Det är risk för både elevers och lärares hälsa på grund av dålig ventilation och fuktskador. Dessutom behöver köket byggas om. Nu hotas Hjälmstaskolan av böter på 75 000 kronor om man inte åtgärdar problemen.

  • Publicerad 11:24, 28 jun 2017

Arbetsmiljöverket har påtalat brister i inomhusmiljön på Hjälmstaskolan. Trots det kvarstod bristerna när Arbetsmiljöverket kom på återbesök. Därför hotas skolan av vite, alltså att få böta, om inte problemen är avhjälpta i november 2017.

Både elever och lärare har klagat på luften, som upplevs som varm och av dålig kvalitet, särskilt på övervåningen. Personal har fått allergiska reaktioner, som rinnande och svidande ögon., vilket de härleder till inomhusmiljön.

Ventilationen krånglar också i köket, något som kan leda till problem för personalen.

Skolan har dessutom vattenskador och nu måste det undersökas varför.

Vallentuna Nyheter har sökt Hjälmstaskolans rektor.

Nu ska norrortsbussarna omförhandlas

Nyheter SL: "Vi vill ha bäst pang för pengarna" Det är dags för SL att omförhandla sina bussavtal i Norrort. Samtidigt börjar planeringen för ännu en stor avstängning av Roslagsbanan under 2021.måndag 30/3 11:40

Kvinna rånades under hundpromenad

Nyheter Maskerad man cyklade från platsen Polisen har upprättat en anmälan om rån i Danderyd, efter att en kvinna blev rånad av en maskerad man under sin hundpromenad.måndag 30/3 9:08
Stockholm Direkt