Hjälmstaskolans innemiljö är ett problem för lärares och elevers hälsa. Foto: Hege Hellström

Fuktskador och dålig ventilation – Vallentunaskolan riskerar feta böter

Det är risk för både elevers och lärares hälsa på grund av dålig ventilation och fuktskador. Dessutom behöver köket byggas om. Nu hotas Hjälmstaskolan av böter på 75 000 kronor om man inte åtgärdar problemen.

  • Publicerad 11:24, 28 jun 2017

Arbetsmiljöverket har påtalat brister i inomhusmiljön på Hjälmstaskolan. Trots det kvarstod bristerna när Arbetsmiljöverket kom på återbesök. Därför hotas skolan av vite, alltså att få böta, om inte problemen är avhjälpta i november 2017.

Både elever och lärare har klagat på luften, som upplevs som varm och av dålig kvalitet, särskilt på övervåningen. Personal har fått allergiska reaktioner, som rinnande och svidande ögon., vilket de härleder till inomhusmiljön.

Ventilationen krånglar också i köket, något som kan leda till problem för personalen.

Skolan har dessutom vattenskador och nu måste det undersökas varför.

Vallentuna Nyheter har sökt Hjälmstaskolans rektor.

Cora Hirn rider vidare efter flera framgångar

Nyheter "Hoppas jag få tävla på några större internationella tävlingar" Cora Hirn fyller snart 18. Men har redan hunnit plocka både SM och EM-medaljer på ponny. I helgen blev hon fyra i Young riders på Göteborg Horse show. Och satsningen har bara börjat.onsdag 26/2 16:49

Här står Vallentunakonst och skräpar i Täby

Nyheter "Det har blivit väldigt utdraget det här" En återvinningsanläggning behöver återvunnen konst, tänkte Sörab och anlitade två konstnärer. Men returparken i Vallentuna försenades, och konsten fick tillfälligt levereras till grannkommunen i...onsdag 26/2 12:07
Stockholm Direkt