Hjälmstaskolans innemiljö är ett problem för lärares och elevers hälsa. Foto: Hege Hellström

Fuktskador och dålig ventilation – Vallentunaskolan riskerar feta böter

Det är risk för både elevers och lärares hälsa på grund av dålig ventilation och fuktskador. Dessutom behöver köket byggas om. Nu hotas Hjälmstaskolan av böter på 75 000 kronor om man inte åtgärdar problemen.

  • Publicerad 11:24, 28 jun 2017

Arbetsmiljöverket har påtalat brister i inomhusmiljön på Hjälmstaskolan. Trots det kvarstod bristerna när Arbetsmiljöverket kom på återbesök. Därför hotas skolan av vite, alltså att få böta, om inte problemen är avhjälpta i november 2017.

Både elever och lärare har klagat på luften, som upplevs som varm och av dålig kvalitet, särskilt på övervåningen. Personal har fått allergiska reaktioner, som rinnande och svidande ögon., vilket de härleder till inomhusmiljön.

Ventilationen krånglar också i köket, något som kan leda till problem för personalen.

Skolan har dessutom vattenskador och nu måste det undersökas varför.

Vallentuna Nyheter har sökt Hjälmstaskolans rektor.

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00
Stockholm Direkt