Foto: Leif Oldenburg

Fullspäckat på Bristol fram till midsommar

Med föreställningen "Peter Pan" igång och Astrid Lindgren-klassikern "Karlsson på taket" till hösten, är det gott hopp och nytt liv på Bristol. Varje helg är uppbokad till midsommar.

  • Publicerad 15:55, 12 mar 2019

Vid årsskiftet stängdes Stadsteatern på Sergels torg för renovering och det har inneburit fler bokningar av Bristol i Sundbyberg.

– Stadsteatern är inte här på Bristol, men genom att de flyttat ut behöver andra teatergrupper hitta scener och vi har en. Och våra vänner i Teater SAT, som är en riksteaterförening, har börjat köpa in föreställningar, bland annat riksteaterns om Ted Gärdestad, hit till Bristol.

– Det finns inte en ledig helg fram till i mitten av juni, fortsätter Johan Asplund, uthyrningsansvarig samt ansvarig för Lilla Parkens ekonomi med mera och producent för "Peter Pan".

Som om det inte vore nog har Asplund dessutom medverkat i samtliga barnproduktioner sedan Lilla Parkens födelse – "I en källarlokal på Gränsgatan, 2004."

Allt från opera till allsång

Främst är det på helgerna entrédörrarna till Bristol är öppna. Bio Bristol har kommit i gång, det sjungs opera, dansas brasiliansk tango, arrangeras jazzkvällar och spelas teater. Teater SAT spelar egna föreställningar, utöver att de köper in.

– Vi är jättenöjda så här långt, säger Johan Asplund. I veckodagarna är mest strötider bokade, men vi hoppas fylla på med mer, bland annat då biokvällar. Vi planerar även för allsång för pensionärer en dag i veckan.

"Karlsson" flyger i höst

I höst ska Lilla Parken erbjuda ännu en stor barnproduktion – "Karlsson på taket".

– Det är jätteinspirerande. Vi kör även barnföreställningar med enbart vuxna på scen som spelar för barn.

Barnteater är vad Lilla Parken nischat in sig på. Men just större barnföreställningar, med barn som skådisar, är ett pyssel. Till nu aktuella "Peter Pan" sökte 100 barn roller. Ändå kan det vara svårt att fylla ensemblen. Tio återstod till premiären. Sista två veckorna, precis i repetitionsspurten, fick man några avhopp.

– Alla får inte huvudroller och det kan vara svårt att motivera sig för en biroll. Men det är förutsättningar vi vant oss vid.

Hur gick premiärhelgen, målet var ett publiksnitt på 50?

– Vi hade slutsålt, 110 platser, både i lördags och söndags. Även helgens föreställningar är slutsålda. Vi är glada och hoppfulla om att klara snittet.

NÖJD. Johan Asplund, som spelar piraten Smee i Peter Pan, är glad över att Bristol blivit en kulturscen igen. Foto: Jonny Andersson

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10