IDROTTSFÄLTET? Årstafältet kan få en ny fullstor idrottshall och en elvamannaplan med konstgräs. Foto: Archi5

Fullstor idrottshall och fotbollsplan till Årstafältet

Idrottsförvaltningen planerar att klämma in en fullstor idrottshall och konstgräsplan på Årstafältet.

  • Publicerad 10:34, 17 feb 2015

Planerna för Årstafältet innehåller cirka 5 000 nya bostäder, en stadspark, förskolor och skolor. Och nu även idrottsanläggningar.

I den tredje byggetappen, som kan dra igång efter år 2020, finns det nu förslag på att bygga en fullstor idrottshall på cirka 50 gånger 40 meter, en fri takhöjd på 7 meter och diverse olika serviceutrymmen. En lämplig placering av hallen anses vara intill en planerad ny skola i de västra delarna av fältet. En säker gångväg, som inte korsar någon gata, ska byggas mellan idrottshallen och skolan.


Fullstor fotbollsplan

Förutom idrottshallen planerar staden även att hitta en plats på fältet där en elvamanna konstgräsfotbollsplan kan byggas.

Ärendet diskuteras ikväll när idrottsnämnden sammanträder i Stadshuset.
 

Årstafältet

Etapp 1: Innehåller cirka 900 bostäder, lokaler för centrumändamål och förskolor. Byggstart planeras till 2015/2016.

Etapp 2: Omkring 640 lägenheter och lokaler på fältets norra del, cirka 1000 bostäder på södra Årstafältet. Även ett stadstorg, offentlig service, förskolor, parkeringshus och en större ICA-butik planeras. Byggstart kan ske tidigast 2016.

Etapp 3: Innehåller ett par hundra bostäder, en ny skola och en fullstor idrottshall. Byggstart planeras efter 2020. När allt är klart kan det bli uppemot 6000 lägenheter på Årstafältet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.