Fullt ös på påsklovet i Spånga-Tensta! Foto: Mostphotos/Sacharias Källdén/Mostphotos

Fullt ös på påsklovet i Spånga-Tensta

Som vanligt finns det massor att göra för alla skolelever i Spånga-Tensta som vill slippa vila på påsklovet. Det här ska du ha koll på.

  • Publicerad 12:06, 9 apr 2019

Nu är det inte långt kvar till nästa ledighet för alla skolelever. Flera av stadsdelens fritidsgårdar har fullspäckade program: På Grottan i Solhem ordnar de till exempel bowling, biobesök och utflykt till Jumpyard.

Även fritidsgården Hjuset har flera aktiviteter planerade och Bromsten, Folkan och House of Tensta håller öppet. För detaljer om alla aktiviteter och tider – håll koll på respektive fritidsgårds Instagram.

På Tech Tensta blir det poddskola med Galdem a talk, som var nominerade till årets genombrott på förortsgalan, och även fototävling i samarbete med bland annat Canon och Kista science city på temat #minakvarter. Det är en årlig tävling som i år riktar sig specifikt till ungdomar i Järvaområdet.

– Det krävs ingen utrustning för att delta i fototävlingen, bara nyfikenhet. Vinnaren får en kamera med flera objektiv, säger Rita Skans Hemå, kultursamordnare i Spånga-Tensta.

Tensta konsthall håller kurs i kreativt skrivande och mobilfotografi för alla mellan 8 och 14 år. Mer info och för anmälan, se konsthallens hemsida.

Äggjakt för alla barn

Parklekarna Spånga by och Erikslund är öppna och ordnar bland annat påskäggsjakt för alla barn på skärtorsdagen den 18 april. Klockan 13.30 i Spånga by och klockan 15-16 i Erikslund.

4H-gården i Spånga by ordnar djurläger måndag-torsdag. Det är på dagtid och riktar sig till barn från sju år och uppåt. Läs mer och anmäl dig på spangaby4h.se .

Tensta bibliotek har aktiviteter måndag-torsdag, bland annat frågesport, sångstund och bokcirkel. Däremot finns inget påsklovsprogram på Spånga bibliotek.

I Tensta sim- och idrottshall kan alla som är 12-19 år träna i gymet och gå på schemalagda pass för 20 kronor hela lovet. De flesta dagar är det även gratis drop in-aktiviteter i motionshallen för unga. Själva badet är också öppet men här är det ordinarie pris i entrén. För mer info om simhallens aktiviteter och tider, se stockholm.se/idrott/lov.

Hela programmet med detaljer kommer att publiceras på stadens hemsida stockholm.se under Spånga-Tensta de närmaste dagarna.

Förslaget: Bygg en bastu i Hässelby strand

Nyheter Läs vad dina politiker diskuterade i veckan Vedeldad bastu, vigslar på Tempeludden och ett litet steg mot ett kraftvärmeverk i Lövsta. Det var några av sakerna som togs upp på Hässelby-Vällingbys stadsdelsnämndmöte igår.fredag 14/6 16:47

Här ska Brommaborna söka skydd - om krisen kommer

Nyheter Häng med ner i underjordiska skyddsrummet Runt hörnet vid Brommaplans tunnelbanestation finns ett av Sveriges 65 000 skyddsrum. Om det blir krig, är det hit 180 personer kan fly. Vi följde med ner under marken för att ta en titt.fredag 14/6 16:23