Hökarängen. Det var på onsdagseftermiddagen som det började brinna i en lägenhet. Foto: Läsarbild

Fullt utvecklad lägenhetsbrand i Söderort

Brandkår, ambulans och polis är på plats i Hökarängen efter larm om en brand i lägenhet. Elden är nu släckt och en person har förts till sjukhus.

  • Publicerad 15:53, 7 feb 2018

Det var klockan 14:58 som polisen fick larm om att det brann i en lägenhet på Onsdagsvägen i Hökarängen. En kvinna befann sig i lägenheten enligt Jesper Vestling, ledningsoperatör på Storstockholmsräddningscentral.

Jeanette Müller som bor i lägenheten mitt emot såg händelsen från sitt fönster och ringde då 112.

– Det var helt sjuk, allt gick väldigt fort. Jag såg massa svart, tjock rök som kom ut ifrån en balkong, säger hon.

Det handlar om en fullt utvecklad lägenhetsbrand isolerad till en enda lägenhet. Branden är släckt sedan klockan 15:20 och nu handlar det mest om att vädra ut röken.

– Det är obehagligt för det är så nära, man inser att det kan hända vem som helst, säger Jeanette Müller.

På polisens hemsida kan man läsa att den person som befunnit sig i lägenheten nu förts till sjukhus med rökskador.

Enligt Stockholmspolisens presstalesperson Eva Nilsson är det ännu oklart om något brott har begåtts i samband med branden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Amfiteater i Söderort ska rustas för miljoner

Nyheter Ska bli stadspark Den bortglömda Teaterparken i Hägersten ska rustas och lyftas och bli stadspark.fredag 25/5 12:19

Ny strömstation byggs vid Magelungen

Nyheter Så här ska bygget se ut En ny, stor strömstation kan byggas norr om sjön Magelungen. Den behövs för att säkra elförsörjningen i Söderort, enligt staden.fredag 25/5 11:25