Fulparkerade bussar skymmer vacker utsikt

Den populära kajen vid Norr Mälarstrand har blivit en bussparkering enligt upprörda Kungsholmsbor som saknar sin utsikt. Men staden planerar inga extra insatser för att freda vyn över fjärden.

  • Publicerad 13:26, 27 aug 2018

Utsikten längs med Norr Mälarstrand har varit på tapeten fler gånger åren, alltifrån krogbåtar som velat lägga till men inte fått till förgiftade eller fällda träd till det nya planerade hamnkontoret och krogen som planeras vid kajen.

Ingen Gustaf af Klint vid Norr Mälarstrand

Stadsmuseets hånas efter kritik mot nya Norr Mälarstrand – ”Byt namn till Utsiktsmuseet”

Enligt en del Kungsholmsbor pågår en ny strid nu på det som, efter förslag och artiklar från Vårt Kungsholmen, heter Holger Bloms plats – mot fulparkerade bussar.

Folket på kajen om nya namnet: "Vem är Holger Blom?"

Holger Bloms plats har blivit en bussparkering menar en förtvivlad läsare.

"Det är ju förbjuden parkering där. Jag påtalade detta för en chaufför som sa att det blir ännu värre nästa år! Han undrade också om de skulle släppa ner turisterna i fallskärm!", skriver läsaren i ett mejl till Vårt Kungsholmen.

Kajkrogens uteservering ett svartbygge – igen

Trafikkontoret bekräftar att det inte är tillåtet för bussarna att parkera på platsen.

"Bussarna får inte stanna där det inte är bussparkering och på den här platsen har vi under sommartid fast p-övervakning där busschaufförerna informeras om att de bara får stanna och släppa av passagerare och sedan måste köra vidare. Samma sak vid slottet", skriver Erik Söderberg, presstalesperson i ett mejl.

När vi är på plats en morgon så kommer det mycket riktigt bussar i en strid ström. På bara några minuter ställer sig ett antal bussar på kajen. Bussarna är till synes tomma och flera av chaufförerna kliver även ur.

Enligt Erik Söderberg ska det vara p-övervakning i området mer eller mindre hela tiden under sommartid men att de inte kan befinna sig på den exakta platsen hela tiden och att det därför kan uppstå möjligheter att parkera.

Han känner inte till att staden fått några klagomål om bussarna och några ytterligare insatser är inte aktuella i dagsläget.

STOPP. Kungsholmsbor har reagerat på att Holger Bloms plats används till att parkera turistbussar. Foto: Läsarbild