Vinnare av 2017 års Funkismello: Martin Hagen, sång, och Niklas Hjelmsäter, dans, från Järfälla tillsammans med konferencier Linda Bengtzing. Foto: Sofie Selling

Funkisfestival i Vallentuna i helgen

På lördag är det Funkisfestival på Nova. Tio bidrag ska tävla om att få representera Vallentuna i semifinalen nästa vår.

  • Publicerad 12:11, 19 nov 2018

På lördag är det dags för Funkisfestivalens deltävling i Vallentuna. Tio artister tävlar om att få representera Vallentuna i en av de två semifinaler som kommer att hållas på Nalen i Stockholm i april nästa år. Efter det har man också chansen att gå vidare till riksfinalen som hålls i Waterfront Building.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS, där vem som helst som gillar att sjunga och uppträda kan vara med.

Första gången festivalen ägde rum var 2011, och det året vann faktiskt Vallentunabon Björn Berglund med låten "Jag tycker om när du tar för mig". Därför kommer han att var konferencier under Vallentunas deltävling på lördag.

Tävlingen äger rum på Nova, och startar klockan 15. Det är gratis inträde och vem som helst får komma.

Det kommer att finnas både stå- och sittplatser under evenemanget, som även kommer att teckentolkas.        

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fotografiska gör blixtvisit i Täbban

Nyheter Öppnar pop up-butik i centrum Nu kommer fotojätten till Täby centrum – dock i mindre skala.tisdag 11/12 17:15

Kvarnbadet inför åldersgräns – för säkerheten

Nyheter Börjar gälla nästa sommar För att öka säkerheten på badet är det från och med nästa år åldersgräns på Kvarnbadet.tisdag 11/12 16:24