Foto: Mostphotos

Fylleri, stölder och inbrott

Få var ute på gator och torg i helgen. Ändå var det ovanligt många som omhändertogs för fylleri och narkotikabrott i polisområdet Enköping/Håbo.

  • Publicerad 09:41, 23 mar 2020

Kristider gör att människor håller sig hemma.

Det verkar dock inte gälla i lika hög grad de som druckit för mycket.

I helgen omhändertog polisen tio personer för fylleri och nio för ringa narkotikabrott i polisområdet.

– Det är ett väldigt högt antal, säger Jonas Rickeborn på polisen.

Övrigt i Enköping i helgen:

Pepparrotsgatan

Fredag 16.45-22.30.

Inbrott. En grov stöld begicks på fredagens eftermiddag/kväll i en bostad på Korsängen. Gärningspersonerna tog sig in genom att bryta upp altandörren. Vad som stulits har ännu inte fastställts.

Älgvägen, Hummelsta

Fredag - lördag morgon

Inbrott. Medan de boende varit bortresta har gärningspersoner tagit sig in i en bostad i Hummelsta. En granne upptäckte dådet på lördagens morgon. Inbrottet har kunnat göras genom att ett helt fönster, med karm, lyfts ut. Väl inne har inbrottstjuvarna gått igenom huset, vad som. stulits är dock oklart. Teknisk undersökning görs under måndagen.

Örtagatan

Söndag

Stöld. En elcykel som stod i ett cykelställ på Örtagatan, låst med det in byggda låset, har stulits. Stölden upptäcktes kl 14 på söndagen. Cykeln, av märket Biltema, är turkos till färgen.

Triageringstält redo att användas

Nyheter Ett nytt triageringstält står uppställt utanför Akutmottagningen i Enköping. Men det är oklart när tältet ska tas i bruk.fredag 3/4 14:17