Foto: Mostphotos

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.

  • Publicerad 12:04, 18 feb 2019

Det var sent på fredagens kväll som den unge mannen tillsammans med två passagerare färdades i, enligt vittnen, hög fart på Stockholmsvägen.

Han kom över i motsatt körbana och hade sånär orsakat en frontalkrock innan hans resa slutade i en häck som kringgärdar en tomt mellan Kalmarsand och Fånäs.

Polis larmades kl 23.13 och då de kom till platsen mötte de tre gående personer varav en pekades ut som bilföraren.

Han kroppsvisiterades, lämnade blodprov, förhördes och frigavs. Han har åtal att vänta gällande vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka, drograttfylleri och alkoholrattfylleri samt grov olovlig körkort eftersom han inte hade något körkort.

Söndag 11.30, Kraftleden:

Rattfylleri. Vid en poliskontroll på Kraftleden i Bålsta halv tolv på söndagens förmiddag blåste en kvinna i 30-årsåldern från Bålsta positivt i alkomätaren och misstänks därför för rattfylleri.

Lördag 15.00 - Söndag 15.00, Stockholmsvägen:

En villa på Stockholmsvägen utsattes i helgen för inbrott medan de boende var bortrestsa. Då de kom hem fann de en oreda i hemmet och kunde konstatera att bland annat kontanter och en i-pad hade stulits. Mer exakt vad som stulits torde den tekniska undersökning som görs under måndagen kunna ge svar på.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tack till alla våra trogna och nytillkomna läsare

I en värld där läsandet av papperstidningar minskar går Bålstabladet mot strömmen. I senaste Orvestomätningen ökar tidningen med sex procent. – Oerhört glädjande, säger chefredaktör Bengt Johansson.torsdag 21/3 8:46

Senaste numret

Bålstabladet