Foto: Mostphotos

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.

  • Publicerad 12:04, 18 feb 2019

Det var sent på fredagens kväll som den unge mannen tillsammans med två passagerare färdades i, enligt vittnen, hög fart på Stockholmsvägen.

Han kom över i motsatt körbana och hade sånär orsakat en frontalkrock innan hans resa slutade i en häck som kringgärdar en tomt mellan Kalmarsand och Fånäs.

Polis larmades kl 23.13 och då de kom till platsen mötte de tre gående personer varav en pekades ut som bilföraren.

Han kroppsvisiterades, lämnade blodprov, förhördes och frigavs. Han har åtal att vänta gällande vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka, drograttfylleri och alkoholrattfylleri samt grov olovlig körkort eftersom han inte hade något körkort.

Söndag 11.30, Kraftleden:

Rattfylleri. Vid en poliskontroll på Kraftleden i Bålsta halv tolv på söndagens förmiddag blåste en kvinna i 30-årsåldern från Bålsta positivt i alkomätaren och misstänks därför för rattfylleri.

Lördag 15.00 - Söndag 15.00, Stockholmsvägen:

En villa på Stockholmsvägen utsattes i helgen för inbrott medan de boende var bortrestsa. Då de kom hem fann de en oreda i hemmet och kunde konstatera att bland annat kontanter och en i-pad hade stulits. Mer exakt vad som stulits torde den tekniska undersökning som görs under måndagen kunna ge svar på.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt