Fyra FUBB-spelare är uttagna till stor turnering

Fyra 15-åringar från FUBB Basket har kommit med i mellersta Sveriges regionslag. I juni möter de fem andra regioner i Miki Herkel Cup (MHC).

  • Publicerad 10:00, 14 mar 2019

– Det här är en stor grej inom basketsporten. Miki Herkel fungerar som en landslagsuttagning bland landets bästa 15-åringar, säger Dennis Zalamans, ordförande.

På sex läger under två säsonger har basketspelarna fått visa vad de går för, och efter det sista lägret i början på mars valdes 15 spelare ut från varje region. Landets basketföreningar är indelade i sex olika regioner. De valdes ut efter sin fysik, teknik och basketkunskap, men också för sitt kamratskap och hur de är som lagspelare.

Andra helgen i juni möts de.

Ifrån FUBB blev Alexandra Petrovski och Simon Wahlberg från Bro, Anya Alvarado Lönberg från Järfälla, och Kurt Sanchez från Kungsängen uttagna.

Fler från FUBB än någonsin

Dessutom är Andreja Ferraro och Elias Chartomatsidis från Bålsta uttagna som reserver, om någon spelare skulle lämna återbud.

– FUBB har aldrig tidigare fått med så många spelare till denna turnering och det ska bli mycket spännande att följa våra adepter framöver. Det är ett bevis på att vi håller måttet och också väldigt kul och en stor möjlighet för spelarna. De kommer med på basketkartan, säger Dennis Zalamans.

Han tror inte att det är så många andra föreningar som kommer att få med fyra spelare till cupen.

Efter Miki Herkel Cup, som spelas till ära av den legendariske basketledaren och landslagscoachen Miki Herkel, väljs 25 spelare ut att testas i den första landslagsturneringen som spelas i sommar.

Blåljusnyheter i helgen: Drogbrott och inbrott

Det har varit en veckoända/helg som så många andra i brottshänseende i Håbo. Några drogbrott, en cykelstöld och ett inbrott på Mansängen.söndag 22/9 9:47

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt