Fyra personer greps i Spånga förra fredagen. Personerna Foto: Foto: Mostphotos/Karoline Montero Araya

Fyra gripna i Spånga – misstänks ha planerat bilrån

I fredags greps fyra, maskerade män på centrumparkeringen i Spånga misstänkta för förberedelse till bilrån. Polisen söker nu personer som kan ha sett något.

  • Publicerad 14:57, 13 okt 2017

Tre stycken bilrån har inträffat den senaste tiden i Spånga. Det har lett till att polisen intensifierat sitt arbete i området. Nu har de kunnat gripa fyra personer misstänkta för förberedelse till bilrån.

Gripandet gjordes på parkeringen vid Spånga torg vid 08-tiden förra fredagsmorgonen, då fyra maskerade män hade dragit till sig uppmärksamhet på platsen.

Polisen var snabbt på plats och kunde gripa dem.

– De fyra har släppts men misstanken mot dem kvarstår, och utredningsarbete pågår, säger John Lindström, förundersökningsledare på Järvapolisen.

Polisen söker nu personer som kan ha sett männen i fredags, den 6 oktober. De kan ännu inte säga om det finns någon koppling mellan de fyra gripna männen och de tre tidigare rånen.

Tre bilrån på kort tid i Spånga

Flera rån i Spånga

Samtliga bilrån i Spånga skedde i september i år. Den 8 september rånades en äldre kvinna på sin bil i Spånga centrum. Knappt två veckor senare var det dags igen. Då rånades en man i Spånga på sin bil efter att ha blivit hotad med ett pistolliknande föremål. Ännu en man rånades på sin bil i Spånga dagen efter.

– I två av fallen har fordonen anträffats av polis. Fordonen har tagits i beslag och nu väntar vi på svar från de tekniska undersökningar som gjorts, säger John Lindström, förundersökningsledare på Järvapolisen.

Nytt bilrån i måndags

Ett antal andra bilrån har också inträffat runt om i Västerort. I september greps fyra personer misstänkta för ett bilrån i Rinkeby. Där sitter några personer fortfarande häktade.

Och i måndags skedde ännu ett nytt bilrån - då i Vällingby där en man och en kvinna rånades på sin bil på Grimstagatan. De satt i sin bil när en man kom fram och bad dem flytta på den. Därefter drog han fram en pistol och hotade dem.

– Han beordrar då in killen i bilen igen, sätter sig vid ratten och kör en 300 meter. Där stannar han till och tvingar ut målsägaren. Sen åker bilen i väg med gärningsmannen, säger Anders Hägglund, vid Vällingbypolisen.

Bilen anträffades senare i Spånga centrum. Polisen gör ingen koppling mellan Vällingbyrånet och de som skett i Spånga och Rinkeby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter Karin Ernlund (C) i stor intervju inför valet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43