Nio. Hittills har nio fall av coronavirus bekräftats i Stockholm. Foto: Mostphotos

Fyra nya coronafall i Stockholm

Ytterligare fyra personer har bekräftats insjuknade i coronaviruset i Stockholm. De vårdas nu isolerat på Karolinska Universitetssjukhusets infektionsklinik. Totalt har nu nio fall upptäckts i regionen.

  • Publicerad 11:50, 3 mar 2020

Ytterligare fyra personer har konstaterats smittade av covid-19, coronaviruset, i Stockholm, meddelar Region Stockholm på tisdagen.

Personerna har nyligen anlänt från norra Italien och tre av dem uppges vara närstående till varandra.

Samtliga vårdas nu isolerat på Karolinska Universitetssjukhusets infektionsklinik enligt regionens rutiner.

– Nu arbetar vi enligt våra rutiner. Patienterna får vård och vi genomför smittspårning för att nå eventuella personer som patienterna kan ha haft kontakt med. Det är viktigt att betona att det vi hittills fått bekräftat är fall som antingen smittats utomlands eller varit i kontakt med någon som smittats utanför Sverige, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i ett pressmeddelande.

Nio fall i Stockholm

Totalt har hittills 400 personer testats i regionen och av dessa har nu totalt nio konstaterats bära på viruset.

– Vi har varit beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset. Fokus för oss just nu är att fortsätta arbeta med smittspårning enligt våra rutiner och därmed minska risken för att vi får fler fall, säger Per Follin.

Ingen av de fyra personerna som har konstaterats smittade uppges ha någon koppling till tidigare fall i Stockholm.

Kapaciteten för provtagning har utökats i regionen. Tidigare var det enbart Folkhälsomyndigheten som analyserade prover för viruset. Nu utförs tester även på Karolinska Universitetslaboratoriet.

Regionen erbjuder även provtagning i hemmet för personer med lindriga symptom.