Ny sitter nya verk uppe på konstväggen i Hökarängens centrum. Foto: Sacharias Källdén

Fyra nya verk på konstväggen i Hökis

Väggen i Hökarängens centrum har fått fyra nya verk. Vi kollade läget med initiativtagaren till konstprojektet Ossian Eckerman.

  • Publicerad 14:15, 15 maj 2019

Ester Eriksson, Tova Berglund, Perry Graneheim och Mittlevandejag heter de fyra konstnärer som sedan i förra veckan har utsmyckat konstväggen vid Matdax, även känd som Konstdax, med sin konst.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Konstnären Ossian Eckerman är navet i projektet som nu med vårvärmens ankomst rullar igång med full fart. Ungefär en gång i månaden är tanken att nya förmågor ska visa upp sin konst fram till att vinterkylan kommer åter.

För ett år sedan kom de första målningarna på plats och Ossian planerar inte att lägga ner i första taget, trots att han idag driver det själv. Det hela är numer vad han kallar för "egenfinansierat", vilket han tycker har både för- och nackdelar.

– Jag har sökt om pengar till bland annat material från staden så vi får se. Som det är nu måste konstnärerna låna material av mig, säger Ossian Eckerman som själv har ateljé i närområdet och planerar att måla ett eget verk på väggen ungefär en gång om året.

Hon gör nya konsten på väggen i Hökarängen

De flesta som målar på väggen är från närområdet och vissa av de kontaktar Ossian för att få en plats i det offentliga gatugalleriet.

– Det är ett spännande sätt att jobba. Man tvingas möta publiken. Det blir spontant och mänskligt, säger han.

Fågelfest. "Mittlevandejag" kallar sig konstnären som målat denna, som finns att se i Hökis kommande månad. Foto: Ossian Eckerman

Nytt. Tova Berglunds pryder just nu Konstdax-väggen. Foto: Ossian Eckerman