Misshandel. Flera personer blev under helgen misshandlade av tre gärningsmän vid busstorget vid Täby centrum. Bilden är en genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Fyra personer misshandlade vid Täby torg

I helgen blev fyra personer misshandlade av flera gärningsmän vid Täby centrum. En person fick köras till sjukhus med omfattande skador i ansiktet.

  • Publicerad 10:51, 7 okt 2019

Klockan 04, natten till lördagen den 5 oktober, fick polisen ett larm om att flera personer blivit misshandlade vid busstorget i Täby centrum.

Enligt initiala uppgifter till polisen startade allt med att en man antastat en kvinna som gick tillsammans med två vänner vid busstorget. En för kvinnan okänd man som såg händelsen gick då fram till mannen som antastat kvinnan.

Enligt polisen blir han då misshandlad av denne.

– Personen ber gärningsmannen att gå därifrån och då blir han slagen i ansiktet ett flertal gånger, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Senare kommer en till man fram för att stoppa händelsen. Även han ska ha blivit misshandlad av ytterligare en person som befann sig på platsen.

En tredje person ska sedan ha misshandlat kvinnans två vänner.

– Det är många slag och de hotar dem till livet. En av gärningsmännen säger att han har vapen och ska skjuta, säger Jan Berlin.

Omfattande skador

Sammanlagt blir fyra personer misshandlade av tre gärningsmän. Mannen som först grep in och blev slagen i ansiktet fick föras till sjukhus med omfattande skador i ansiktet. De tre andra målsägande som blev misshandlade behövde inte åka till sjukhus men fick skjuts hem av polis.

– Det är högst oklart hur de mår men man kan tänka sig att de är traumatiserade, säger Jan Berlin.

En person gripen

Polisen som kom till platsen lyckades gripa en av de tre gärningsmännen, en 26-årig man. De två andra gärningsmännen sprang från platsen.

– Man kommer nu att se om man kan hämta övervakningsfilmer från platsen och man förhör de inblandade, säger han.

Enligt polisen ska det ha funnits fler vittnen på platsen, även de hörs av polis.

En av de två gärningsmännen som sprang från platsen beskrivs som en man i 30-årsåldern. Polisen har inga uppgifter om den andra mannen som hann lämna området.

Händelsen rubriceras som grov misshandel, misshandel och olaga hot.

Stockholm Direkt