Fyra vid gågatan firade

Fyra firade att de funnits i tio år på Kungsgatans nedre del. – Det var nog bara tillfälligheter att vi var fyra som inom ett år drog igång här och har blivit kvar, sa Karin Thunell, som driver Karin Sömmare. Även Fröken Röd, Café Magnifik och Bombance firade.

  • Publicerad 13:40, 14 jun 2019

Det var inget storslaget, mer ett ödmjukt fastställande av att de fyra funnits där en tid och tänker vara kvar där.

Kungsgatan är ju gågata hela sommaren, så det var enkelt att ordna med lite extra, som lite musik, och vid Café Magnifik bjöds på kaffe, tårta och jordgubbar.

Beata Selenius, som driver Magnifik med maken Frej-Viking, sa:

– I början var uteservering inget man tänkte så mycket på, det är en stor förändring både hos oss och i hela Sverige, att man fikar utomhus – synd bara att det är så kort period.

De har serveringen på trottoaren och påverkas inte direkt av om bilarna får åka på vägen eller inte.

– Men det blir ju mysigare och kanske lite tryggare tack vare det – och visst är det trevligare att ta en promenad än att åka bil, sa hon.

Karin Thunell konstaterade att gågatan varit bra för handeln och tillade:

– Vi ska snart få ut vår utomhusavdelning, det har tagit tid att få tillstånden klara i år.

De fyra har inte varit där exakt tio år, men ungefär. Någon öppnade i slutet av 2008, någon i slutet av 2009, men tioåringar kan de väl ändå med fog få kalla sig.

På Bombance är det första firandet, men inte sista. De fyller tio ”på riktigt” i höst.

– Då kanske vi gör något lite större, sa Johan Beckman.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46