Nymaterialism på Bonniers konsthall är en av de utställningar du får besöka gratis om du har med dig ett exemplar av Vi i Vasastan söndagen den 14 oktober. Foto: Sacharias Källdén

Gå gratis på museum med Vi i Vasastan!

Strindberg, Carl Eldh, samtidskonst och keramik. Snart kan du gå gratis på museum med Vi i Vasastan.

  • Publicerad 16:28, 9 okt 2018

Den 14 oktober är det dags för "Goda grannar i Vasastan". Det innebär att Vi i Vasastan tillsammans med Strindbergsmuseet, Sven-Harrys, Bonniers konsthall och Carl Eldhs Ateljémuseum bjuder på inträdet till museerna mot uppvisandet av ett exemplar av tidningen. En tradition sedan 2009.

– Vi vill att de som bor i området ska få upp ögonen för den kultur som deras egen stadsdel har att erbjuda. Av någon anledning är det många som missar den, det är liksom för nära, säger Camilla Larsson, intendent på Strindbergsmuseet.

Här blir dina trasiga paltor till konst

Förutom den permanenta utställningen visar Strindbergsmuseet tillfälliga "Ett halvt ark papper" – en utställning med samma namn som Strindbergs novell från 1903. Nu tolkar studenter på Forsbergs skola, som läser grafisk design och reklam, Strindbergs text.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På Bonniers konsthall visas utställningen "Nymaterialism" som Vi i Vasastan skrivit om tidigare. Med utställningen vill Magnus af Petersens, curator och konsthallschef, uppmärksamma den samtida konstens ökade intresse för hantverk.

– Var kommer det här nyvaknade intresset ifrån? Många får nästan all sin info från datorer och mobiler. Kanske saknar man något mer nära och taktilt, säger Magnus af Petersens.

Tio ton tung kudde på plats i Vasaparken

På Sven-Harrys pågår utställningen "Huvudsaken" där keramikerna Gustav och Ulla Kraitz ställer ut och kudden har en central roll.

Så här gör du

Ta med din tidning (nummer 40) den 14 oktober. Då har du en biljett som fungerar som entré till samtliga museer. Till alla visningar finns begränsat antal platser. Till samtliga visningar finns begränsat antal platser. Ingen förhandsbokning.

Sven-Harrys konstmuseum
Eastmanvägen 10
Öppet 11-17
Visning: kl. 12

Carl Eldhs Ateljémuseum
Lögebodavägen 10
Öppet 12-16
Insläpp för visning varje heltimme 12, 13, 14, 15 (sv) och 13.30 (eng)

Strindbergsmuseet
Drottninggatan 85
Öppet 12-16
Visning av August Strindbergs sista hem klockan 13

Bonniers konsthall
Öppet 12-17
Visning klockan 14