Elskåpet bredvid de rökfria lägenheterna på Karin Larssons väg i Sköndal har blivit en populär rökplats, vilket irriterar många. Foto: Linda Gren

Galen fimpfest – precis vid rökfria husen

I hyreslyorna på Karin Larsson väg i Sköndal råder totalt rökförbud i husen och på gården. Det har lett till att alla rökare istället blossar på ordentligt precis utanför bostadsområdet. Nu har rökfria grannar fått nog av fimpfesten.

  • Publicerad 20:14, 29 nov 2017

Varje morgon så står det massa folk här och röker

Nu har alla flyttat in i de sex nybyggda husen som ligger på Karin Larsson väg i Lilla Sköndal. Fastigheter som ska vara helt rökfria. Men vid utkanten av området och vid fastigheternas återvinningshus möts man av högar av fimpar på marken, i en överfull petflaska och i burkar.

Karin Elmström är boende i området sen i januari och tycker inte det kan se ut som det gör.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Betalar man såhär höga hyror som vi gör så ska det inte se ut såhär. Eftersom att det ligger på fastighetsgränsen blir det ju att man flyttar över problemet till någon annan, säger hon.

Totalt rökförbud i nya lägenheter

Flera av de boende som vi träffar i området håller med om att det inte ser bra ut.

– Ja du ser ju, det är fullt med cigarettfimpar och varje morgon så står det massa folk här och röker, säger en ung man som vill vara anonym.

Newsec som är det företag som förvaltar fastigheterna säger att de är medvetna om nedskräpningen. De vill bara svara på frågor via mejl.

"Vi beklagar att detta problem har uppstått. Då det är Stockholms stad som äger marken utanför de rökfria områdena så kommer vi att föra en diskussion med dem om hur vi kan komma till rätta med situationen", skriver Ann Sonne, komunikationschef på Newsec.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men trots fimparna tycker folk att idén med rökfria fastigheter är bra.

– Jag röker inte så för mig är det jättebra, säger Fuad Osman.

– Det är bra, man slipper ju kvävas av röken när man sitter på balkongen, speciellt nu när man har barn också, säger Sophia Eriksson.

Hon tittar ner på fimparna och fortsätter.

– Man kanske bara kan sätta upp ett askfat så slipper man detta? säger hon.

RÖSTLUND: ”Stockholm är en fräschare fläkt än Tokyo"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43