"Det låter inte alls bra. Det gillar vi inte. Det är bra att det finns flera möjligheter på samma plats", säger Emelie Fjell och Siv Fjell från Skärholmen. Här utanför Vårdhuset i Liljeholmsgallerian där BVC:n kommer rulla på som vanligt. Foto: Jonna Claesson

Galet barntätt område – nu stänger BVC

Barnavårdscentralen vid barntäta Liljeholmskajen lägger ner. Redan till årsskiftet får deras besökare vända sig till andra närliggande mottagningar.

  • Publicerad 16:53, 26 okt 2017

Barnavårdscentralen Jollen har ansökt om att stänga sin mottagning redan till årsskiftet. Enligt uppgift till StockholmDirekt har mottagningen vid extremt barntäta Liljeholmskajen haft problem att rekrytera personal under en längre tid.

En förälder som besökt barnavårdscentralen berättar för StockholmDirekt att personalen redan börjat hänvisa sina besökare till andra mottagningar då BVC Jollen ändå ska lägga ner till årsskiftet. Någonting som verksamhetschefen Dragana Markowic varken vill bekräfta eller dementera.

Här får Liljeholmen ny kajpromenad

– Jag vill inte säga någonting om det i nuläget. Det är inte vi som bestämmer någonting sådant. Ni får vänta tills allt är klart, säger hon.

Men Hanna Homlqvist Karlsson, presskontakt på Stockholm läns landsting, bekräftar att de fått in en ansökan om uppsägning av vårdavtal.

– Vi har fått in en ansökan om att BVC Jollen vill stänga nu till nyår. Vi behöver titta på deras ansökan för egentligen har de sex månaders uppsägningstid. Men här ber de om att få stänga tidigare och då behöver vi ha ett särskilt möte med våra politiker om vi tillåter det eller inte, säger hon.

Det svarta höghuset på Liljeholmskajen Årets Stockholmsbyggnad

I december kommer de föräldrar som har sina barn listade på BVC Jollen att få ett brev hem från Hälso- och sjukvårdsförvaltningen med mer info om närliggande Barnavårdscentraler.

Närmaste BVC ligger i Vårdhuset i Liljeholmsgallerian och enligt Hanna Homlqvist Karlsson finns det än så länge plats att lista sig där istället.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43