Kungsholmstorg. Här blir det loppis i maj! Foto: Karin Nilsson

Galet tryck inför loppisen på Kungsholmen

Fullbokad premiär och superstort tryck på de andra tillfällena. Nu kan loppisen vid Kungsholmstorg utökas.

  • Publicerad 21:12, 5 maj 2018

Schlurp sa det så var platserna till premiärloppisen den 20 maj på Kungsholmstorg slut. Och snart är även borden till det andra tillfället, 27 maj, rökta, berättar Maria Wiberg, en av grundarna av Stockholmsmarknader som arrangerar loppisen för första gången.

– Sist jag kollade var det bara tre-fyra platser kvar. Det var min syster, som bor på Lilla Essingen och går förbi Kungsholmstorg ofta, som kom med idén och när vi började planeras kändes det självklart med en loppis där. Det är en bra plats. Men vi är jätteglatt överraskade över det stora intresset, säger hon.

Kungsholmen får egen loppis

Loppisen är tänkt att rymma 80 bord. Men tack vare det stora intresset ska arrangörerna undersöka om det går att få till ytterligare platser.

– Det kommer vi göra. Vi tänker låta det första tillfället gå av stapeln så är det enklare att se var det kan gå att få till fler platser och så får vi prata med staden efter det, säger Maria Wiberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stärkta av intresset är chansen stor att loppisgiganterna återkommer till Kungsholmen kommande år. Och växer ytterligare.

– Ett första år som det här brukar vi börja lite blygsamt för att starta igång och säga ”hej, här är vi”. Sedan brukar vi alltid ha som idé att utveckla och utvidga, se om det går att få till fler platser eller fler tillfällen, säger Maria Wiberg.

Loppisen på Kungsholmstorg

Anordnas söndagar, klockan 11-15 mellan 20 maj-10 juni samt 5 augusti-30 september. På loppistajm.se kan man boka sitt bord. Avgiften är 200 kronor.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.