Above gallery börjar med drive thru-service i coronatider. Foto: Michael Campanella

Galleri i Vasastan börjar med drive thru

För att kunna visa konst på ett säkert sätt i coronatider startar ett galleri på Sigtunagatan en drive thru-service.

  • Publicerad 10:35, 22 apr 2020

På onsdag, 22 april, börjar Above Gallery på Sigtunagatan 7 med drive thru-service. På galleriets hemsida kan man kolla igenom utbudet och hittar man något intressant går det bra att kontakta galleristen Anders Kumlien och bestämma en tid.

– Det finns en bra lucka utanför galleriet där man kan stanna till med bil. Tisdag till fredag kommer jag att vara beredd att gå ut och visa upp verk för folk medan de sitter kvar i sina bilar. Vill de sedan köpa ett verk så löser vi det och man kan få leverans direkt i bakluckan, säger Anders Kumlien och fortsätter:

– Det började bli tydligt att alla vernissager blev inställda och konstevenemang försvann från agendan. Då kände jag att det var dags att tänka kreativt. Det är roligt att kunna visa konst på riktigt och träffa människor, men på ett säkert sätt, säger Anders Kumlien.

Han tycker att det ska bli spännande att se hur initiativet tas emot.

– Det är kul att kunna erbjuda något nytt i den här branschen. Praktiskt är det väldigt enkelt men det återstår att se om man kan få kunder att ändra sitt beteende.

Och om man inte har bil?

– Då är man såklart välkommen ändå. Jag kan stå på några meters håll och visa konstverk om man vill det, säger Anders Kumlien.

Drive thru är öppen tisdag till fredag kl 11–14. Above Gallery startade i augusti 2019 och visar svensk samtidskonst.