Gallerior görs om i Arninge - det här stänger

Företaget som äger de byggnader som bland annat Jula och Ica ligger i har stora planer. Flera butiker kommer att stänga ner i samband med ombyggnationen.

  • Publicerad 16:36, 30 nov 2018

Det händer mycket i Arninge just nu. I förra veckan skrev vi om att byggnaden som Coop ligger i kommer att byggas ut.

LÄS MER: Nya shoppingklustret i Arninge - så blir det

Flera butiker i Arninge centrum har nu flaggat för att de ska stänga. Anledningen är att en renovering av husen där bland annat Jula och Ica ligger i ska göras om.

Företaget Genesta, som förra året köpte de två lokalerna i Arninge centrum, är dock väldigt förtegna om planerna.

– Det kommer ske förändringar i den byggnaden. Jag kan inte gå in på några detaljer tyvärr, säger Elias Söderström, på Genesta.

Är det bara på insidan eller också på utsidan det ska förändras?

– Fastigheten kommer inte fortsätta vara blå, det kan jag säga, säger Elias Söderström.

Kommer den fastighet där bland annat Ica ligger också byggas om?

– Ja, det kommer bli båda fastigheterna, säger Elias Söderström.

När ska ombyggnationen ske?

– Det kommer ske framgent de kommande åren.

Elias Söderström försäkrar att det även framöver kommer att handla om butiker i byggnaderna. Vilka butiker kan han dock inte kommentera.

Butiker försvinner

Isabelle Brauner som arbetar på Hemtex i Arninge säger dock att heminredningsbutiken ska stänga ner helt.

– Det känns väl både bra och dåligt. Men lokalen behöver lite renovering, säger hon.

Margareta Stridh har precis handlat en morgonrock i butiken. Hon besöker ofta Arninge, och även Mörby Centrum, och tycker inte att Arninge behöver byggas ut.

– På sätt och vis är det synd, jag gillar affärer som är lite mindre, det blir mer personligt då. Men det är inte första gången det byts ut här, det är tufft för alla affärer, speciellt de mindre, säger hon.

"Som i Barkarby"

Den sista januari stänger Dressman.

– De bygger ut fasaden. Från vad jag hört ska det bli som i Barkarby att alla får sin egen entré, då tror jag inte att Dressman kommer tillbaka hit, säger en person som arbetar i butiken.

Även Lindex kommer att stänga sin butik i Arninge och enligt pressavdelningen verkar det inte aktuellt med en ny butik i området.

"Det stämmer att vi ska stänga vår butik i Arninge. Den ska inte flyttas utan kommer hållas öppen i nuvarande galleria till i slutet av januari", skriver de i ett mejl.

Däremot blir både Lekia och Skopunkten kvar tillsvidare. I leksaksbutiken ser butikschefen Magdalena Sahlström framemot en renovering.

– Det ska bli roligt. Det kommer lite nya butiker och det blir förhoppningsvis bättre kundtillströmning. Lite nytt och fräscht behövs dör det är varit så gammalt här, säger hon.

Elon kommer att flytta ut från sin nuvarande lokal och in i en större i andra änden, närmare Ica, av huset de befinner sig i nu.

– Det kommer bli bra, de håller på att blåsa ut den lokalen just nu, säger Robert Holmgren, säljare.

Butikschefen Michael Bergquist håller med.

– Det är väldigt stora planer i Arninge, det ska bli mer som en stadskärna.

Danderyds kommunala hemtjänst läggs ned

Nyheter Gått med underskott Nu är beslutet fattat: Danderyds kommun lägger ner sin kommunala hemtjänst. Totalt berör beslutet 230 brukare, som nu får välja en av kommunens privata utförare istället.tisdag 15/10 17:31

Politiker kräver lösning vid Jarlabankes väg

Nyheter Trafikverket kommer inte vidta åtgärder Igår skickade styrande politiker från Täby och Vallentuna kommun ett brev till Trafikverket där de kräver åtgärder vid Jarlabankes väg och Arningevägen. Detta efter att Trafikverket beslutat att inte...tisdag 15/10 16:38
Stockholm Direkt