UNIKT OBJEKT. Biotvåan består av två säten, ett så kallat Love seat, centralt beläget på Rigolettos balkong. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Galna mäklarannonsen: Centralt läge på TVÅ kvadrat

Just nu går det att lägga bud på mycket ovanligt mäklarobjekt, där alla pengar går till Friends arbete mot mobbing. ”Intresset är stort, vi har fått många förhandsbud”.

  • Publicerad 21:30, 7 sep 2017

Objektet beskrivs som ”mörkt och fräscht på två kvadratmeter".

Det hela rör sig som en centralt belägen soffa för två på biografen Rigoletto i City. Köparen får obegränsad tillgång till soffan under samtliga offentliga filmvisningar under ett helt år.

– Vi vänder oss till sociala människor som är lyhörda, säger Erik Olsson VD på Erik Olsson Fastighetsförmedling som säljer biosoffan på uppdrag av SF Bio.

Anledningen till försäljningen är att dra in pengar till organisationen Friends och deras arbete mot mobbning.

Här är Stockholms just nu dyraste våning

Under hösten brukar bostadsmarknaden sätta fart. Och marknadsvärdet för biotvåan uppskattas till uppåt 365 000 kronor, beroende på hur ofta biotvåan nyttjas. Acceptpriset är dock 14 000 kr, vilket är kostnaden för två personer att se alla nya filmtitlar på Rigoletto under ett år.

Intresset är högt.

– Ja, vi har fått många förhandsbud, över 50 stycken. Vi hoppas på en hög köpeskilling för att Friends ska få så mycket pengar som möjligt, säger Erik Olsson.

Forskaren: Därför pekar allt mot en bostadskrasch

Förutom att det samlas in pengar via försäljningen bidrar alla som är med i budgivningen, oavsett om man vinner eller inte. Att lägga ett bud kostar nämligen 100 kronor – pengar som oavkortat går till Friends. I sin tur får de som lägger bud en biobiljett.

– Vi vill att så många som möjligt ska komma förbi och lägga bud, eftersom det också genererar pengar till Friends, säger Erik Olsson.

Ur objektsbeskrivningen

✔ Överdrivet öppen planlösning

✔ Centralt belägen längs myllrande paradgata

✔ Löjligt högt i tak

✔ Välskött förening med ekonomi

✔ God gemenskap trots ständigt nya grannar

Vinnande budgivare får nycklarna till sin biotvåa och därmed obegränsad tillgång till plats 172 och 173 under ett år.

På söndag 10 september klockan 11-14 är det öppen visning av Biotvåan på Rigoletto, Kungsgatan 16.

Den öppna budgivningen startar 12 september. Mer info finns att läsa i objektsbeskrivningen här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.