Laddar. Mässgeneralen Petri Suomela planerar nästa Håbomässa. Foto: Bengt Johansson

Galna upptåg väntas på Håbomässan

Arrangörerna hoppas på publikökning.

  • Publicerad 09:28, 23 apr 2019

Håbomässan, som kommer att hållas i Bålsta ishall den 17 och 18 maj, har gjort vissa förändringar för att locka ännu mer folk. Bland annat flyttas entrén flyttas till stora porten för att få en mer naturlig ingång till hallen. Mat kommer att serveras i en så kallad Food Court på uteområdet.

Förhoppningsvis ska dessa innovationer göra att folk som inte tänkt gå på mässan ändå hittar in. Inne på mässan kommer kaféet placeras mer centralt för att få till en bättre mötesplats.

Arrangörerna hoppas på att besökarantalet den här gången ska öka till ungefär 4 000.

– Det har varit strax över 3 000 besökare, men ambitionen är att vi ska öka även i år, säger Petri Suomela, arrangör.

Det är i skrivande stund ungefär en månad kvar till Håbomässan och Petri Suomela jobbar just nu med att få in fler utställare till mässan.

– Det är okej nu men vi skulle behöva få en 10–15 till, säger han.

Utställarna på Håbomässan är mest välkända lokala företag, myndigheter och föreningar från Håbo, Enköping och övriga Mälardalen. Allt från Arbetsförmedlingen och Polisen till Karl Hedin och Foodtruck & Co finns bland de hittills anmälda aktörerna till årets mässa.

Vad dessa organisationer ska göra i sina montrar återstår ännu att se.

– Det brukar alltid dyka upp någon som hittar på något galet, säger Petri Suomela.

Helgens blåljus - plus en butiksstöld

Föräldrar kan vara bra att ha ibland. Fråga den ungdom som blev av med mopeden – men vars förälder både hittade mopeden och hade kurage att konfrontera de två ungdomar som försökte släpa i väg den.söndag 26/5 18:27

Brandförsvaret öppnar sin station

Söndagen den 2 juni håller brandstationen i Bro öppet hus. Välkommen att kika på deras fordon, prova på att släcka eld och smaka en korv.lördag 25/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt