Galna Vasaloppet – 225 varv runt IP

Personalen på ett konsultbolag på Norrmalm gillar att ha kul på jobbet. Deras senaste grej: ett Vasalopp på Kristinebergs IP.

  • Publicerad 14:59, 23 feb 2018

"Vi är ett gäng glada kollegor som tänkte köra ett Vasalopp på Kristinebergs IP den 22/2 genom att ihop samla till 225 varv = ett Vasalopp".

Så stod det i mejlet som tidningen fick från företaget HiQ. Vi på tidningen blev nyfikna och ställde frågan; varför i hela fridens namn?

– Vår kollega Anders Jonsson sa en dag: ska vi inte ha ett eget Vasalopp nu när det snart är det riktiga loppet? Det unisona svaret blev "ja, det borde vi så klart", säger en av de anställda, Helene Hammarberg.

Anledningen till det jakande svaret menar hon handlar om en "rolig kultur" på jobbet, snarare än att kollegorna är tokiga i längdskidåkning.

– Vi har haft vår egen rockfestival, replokaler i källaren och brädspelsturneringar, bland annat. Det dras ihop en väldig massa roliga grejer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Helene Hammarberg har jobbat på företaget i fyra år. Kulturen att hitta på roliga saker är dock betydligt äldre än så.

– Företaget grundades 1995 så vi är en riktig långkörare i IT-branschen. Och min känsla är att inställningen att man ska ha kul både på och utanför jobbet har varit med från början.

Tack och lov (?) åker inte de anställda alla nio mil som motsvarar Vasaloppet en och en. Istället räknar man ihop samtligas distans tills man kommer upp i den totala sträckan. Ett 20-tal personer åker skidor och det bjuds på blåbärssoppa, vatten och mackor. Fäst vid ett ben har deltagarna ett chip som mäter hur långt de åkt.

Själv bidrar Helene Hammarberg med ett klassiskt inslag för att skapa känslan av Vasaloppet.

– Jag äger en Sverigedräkt och erbjöd mig att vara kranskulla. Det känns som en självklarhet att dela ut en krans till den som kör sista sträckan! Men alla får en guldmedalj av choklad, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hur det gick? Den timme som man räknat med att det skulle ta klarades med råge. Efter 37 minuter hade man fixat alla de nio milen.

– Det här kommer bli tradition!, slår Helene Hammarberg fast.

Inte bara IT-konsult. Helene Hammarberg agerar kranskulla på Krillans IP. Foto: Johann Bernövall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58