Samarbete. Anne Hansson, Per Erik Berglund och Susanne Danielsson ställer ut sin hästkonst på Bro Park. Foto: foto: Per Erik Berglund

Galopp ska kombineras med konst på Bro Park

Ett nytt samarbete mellan Bro Park, Svensk Galopp och tre hästinspirerade konstnärer resulterar i Konstgaloppen. En utställning och galopplöp den 18 november.

  • Publicerad 09:00, 8 nov 2018

– Vi ville att det skulle hända mer kring konst i kommunen, säger Anne Hansson.

Hon målar och tecknar, medan Susanne Danielsson skulpterar i keramik och Per Erik Berglund fotar. Anne Hansson och Susanne Danielsson är båda från Upplands-Bro, medan Per Erik Berglund är från Täby. Men allihop har de varit på Bro Park en hel del, tittat på löp och målat eller fotat.

– Hästar är så fantastiskt inspirerande. De har en kraft, en skönhet och en skörhet. Allt är så sammanflätat. Och farten i galoppen ger en sådan otrolig känsla, säger Anne Hansson.

Skapade ett samarbete

Hon beskriver hur de tre konstnärerna har lite olika vinklingar på sin hästkonst. Anne Hansson slår fasta på just farten i galoppen när hon målar och hon har också inspirerats av hästpolo i sin konst. Per Berglund har fastnat särskilt för det explosiva i starten, och Susanne Danielsson visar mer hästen som väsen med sin keramik.

Det var Ulrika Brydling i restaurangen på Bro Park som knöt ihop konstnärerna, och tillsammans med Svensk Galopp har konstnärerna och restaurangen på Bro Park skapat ett samarbete.

Söndagen den 18 november, från klockan 12.00, kommer konstnärernas verk att visas i en utställning i huvudbyggnaden på Bro Park. Det blir vernissagemingel, och galopplöpen som kommer att gå av stapeln är alla döpta efter kända konstnärer. Att gå in kostar 50 kronor för vuxna. Sista löpet startar 15.00.

– Det kommer att bli massor av färg och fart, och väldigt trevligt. Alla är välkomna, säger Anne Hansson.

Bussbolag är kritiska mot Bålstas nya resecentrum

Ett nytt resecentrum ingår i planerna för centrala Bålsta. Nobina och UL tror dock att det kommer bli både trångt och osäkert eftersom bussar måste backa ut från terminalen.onsdag 24/4 16:16

Senaste numret

Bålstabladet