En drös med bråte ligger slängd på tomten i Bromma kyrka. Foto: Mikael Andersson

Gamla matbutiken i Bällsta har blivit en soptipp

Byggmaterial, vitvaror, plastsäckar med skräp – det är bara några av de saker som samlats på en tomt i Bällsta. Nu har boende tröttnat på stöket.

  • Publicerad 16:20, 13 nov 2017

I korsningen mellan Gamla Bromstensvägen och Ankarstocksvägen, mitt i bostadsområdet i Bällsta, ligger ett hus som en gång i tiden varit en mataffär. Men idag liknar huset och tomten runt omkring en plats för dumpning. Här varvas byggmaterial med gamla spisar och trasiga resväskor.

– Jag bara undrar hur det kan få se ut sådär, när man åker förbi ser det ut som en soptipp. Alla pratar om det där huset och undrar vad det är frågan om, säger Brommabon Pia Hamlund.

Svaret är nej. Det är upp till den som äger en fastighet att se till att det är ordning och reda.

Så hur kan tomten i Bällsta se ut som den gör? Syftet är att den gamla matbutiken ska rivas och ersättas med bostäder. Men i väntan på en detaljplaneändring har företaget the Other group, som ska bygga de nya bostäderna, hyrt ut lokalen till ett byggföretag som i sin tur använder det som lagerlokal, säger Thomas Uhlander, vd och projektansvarig på The other group.

Han vill inte berätta vilket byggföretag som hyr lokalen, men så som det nu ser ut på tomten ska det inte göra, menar han.

– Vi får säga till dem och annars får vi väl slänga ut dem, för det ska ju inte vara så stökigt, säger Thomas Uhlander och fortsätter:

– Men vi har faktiskt sagt till dem för några månader sen och då tog man dit några containrar. Det är möjligt att det har börjat byggas upp på nytt. Vi har väl sett mellan fingrarna på det eftersom vi tänkt att vi ska komma igång med projektet här under året.

Rivs inom "snar framtid"

Men projektet kommer nog inte hinna komma igång i år, däremot "inom en snar framtid", enligt Thomas Uhlander. Vilken typ av bostäder som ska byggas när projektet väl drar igång är ännu inte klart.

– Det kan bli allt från radhus till flerbostadshus, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56