Utställning. Maria Stadell (till vänster) berättar att Sollentunabornas bilder även kommer visas under utställningen i Konsthall väst. Foto: Privat (kollage)

Gamla och nya Sollentuna visas på Stallbacken

Snart visas den framflyttade föreställningen med Gösta Asks historiska bilder av Sollentuna. Nu vill arrangörerna fylla ut utställningen med lokalbornas bilder.

  • Publicerad 11:53, 7 sep 2020

Arrangörerna på Stallbacken kultur uppmanar nu Sollentunabor att ta fram sina bilder, eller knäppa nya, och skicka in för en utställning i Konsthall väst.

Den 26 september öppnar utställningen ”Gösta Ask, fotografiska ögonblick från Sollentuna under 40-70-talet” som väntas pågå fram till december.

Under hösten kommer man kontinuerligt fylla på med bilder från Sollentunaborna, för att fylla ut med moderna bilder till Gösta Asks historiska bilder av bygden.

– Vi eftersöker också Sollentunabornas ögonblicksbilder. Allt från vardag till fest, stadsmiljöer och naturbilder. Det kan vara från Edsbergsparken, eller vad som helst, säger Maria Stadell, producent på Stallbacken kultur.

Ställdes in

I mars planerades en utställning med Gösta Asks fotografier av Sollentuna, där även fotografen Linda Stolpe Margenberg skulle medverkat.

Vernissagen ställdes dock in på grund av corona.

Gösta Ask är i Sollentuna känd som fotograf där han under fyra decennier skildrade ”både det stora och det lilla”, skriver Stallbacken kultur.

– Gösta Ask var en helt otrolig person som kunde fånga stunder i bild. Han donerade hela sitt fotoarkiv, och det är vad vi ska dela av nu, säger Maria Stadell som förbereder utställningen tillsammans med sin kollega May Hamaoui.

Vill locka alla åldrar

Bilderna kommer att visas både digitalt, och fysiskt i konsthallen. Maria Stadell berättar att man har fri entré och kommer följa rådande restriktioner.

– Vi vill se hur ditt Sollentuna ser ut. Foto är något som kan locka alla åldrar och det är enkelt att ta en egen bild, så det känns spännande att se vad vi får in, säger hon.

Skicka in din bild

Utställningen pågår 26 september till 20 december. 

Sollentunabor som vill bidra med fotografier kan skicka till helasollentunafotar@sollentuna.se

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Grattis om du köpte lägenhet i Sollentuna 2015

Nyheter De senaste månaderna har priserna på bostäder, och på lägenheter i synnerhet, stått anmärkningsvärt stilla i Sollentuna. Men i lite längre perspektiv har prisutvecklingen varit tydligt gynnsam.tisdag 29/9 15:04

Sollentuna tappar i rankning av företagskommuner

Nyheter Företagsklimatet i Sollentuna får sämre betyg än i fjol och kommunen tappar sex platser i Svenskt Näringslivs årliga rankning. Trots tappet är Sollentuna på elfte plats av Sveriges 290 kommuner, och...tisdag 29/9 8:25

Massor av aktiviteter för Sollentunas seniorer i veckan

Nyheter Den här veckan uppmärksammar kampanjen Balansera Mera hur förebyggande arbete kan minimera risken för fallskador hos äldre. I Sollentuna är det Solom och Sollentuna Seniorgymnastik som står för...måndag 28/9 8:02