Möjlig framtid. Så här har man skissat på att radhusen vid Drevviken kan komma att se ut om man promenerar längs Stortorpsvägen och blickar söderut. Foto: Ettelva arkitekter

Gamla radhusplaner för Sköndal och Drevviken aktuella igen

Nya radhus i Sköndal och vid Drevviken: så blir det när byggbolagen skakar liv i sedan länge avsomnade projekt. Totalt rör dig sig om 34 bostäder.

  • Publicerad 15:25, 4 dec 2018

Det gäller två gamla projekt som dammas och landar på exploateringsnämnden blanka beslutsbords nästa vecka. Om politikerna i nämnden går på tjänstemännens linje, och säger "ja!", så blir det byggstart redan under nästa år.

Projekten det gäller är:

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

✓ 15 radhus på 163 kvadratmeter styck längs Sköndalsvägen, vid korsningen med Perstorpsvägen. Exploateringskontoret markanvisade marken redan 2012 till Sköndals Projektering AB. Nu bli det av och kontoret tycker att man slutligen kan sälja marken till bolaget för 21,5 miljoner kronor.

Idag är där parkmark med bland annat en träddunge med ekar, där det grövsta trädet bevaras. Förberedande arbete blir det nästa år, byggstart 2020 och inflytt 2022, om allt går enligt planerna.

Blev för dyrt med få lägenheter

✓ 19 radhus i andra ändan av Perstorpsvägen, i en skogsficka mellan Stortorpsvägen och den tungt trafikerade Nynäsvägen, vid Drevviken. Den här marken var på gång att bebyggas redan 2011 med 30-40 lägenheter. Men då kom man fram till att det skulle kapa för mycket av naturen, och antalet lägenheter halverades. Vilket gjorde projektet olönsamt. Nu har det legat i dvala och skissats om till radhus.

Och det tycker exploateringskontoret låter toppen och tycker att politikerna ska låta byggbolaget Besqab mark AB få köpa loss marken för 32,5 miljoner kronor. Blir det så, och allt går enligt schema, blir det byggstart 2019 och inflytt 2021.

SL:s stombusslinjer i Söderort dras om

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sköndal. Här är det tänkt att byggas i Sköndal. Foto: Hitta.se © Lantmäteriet/Metria

Drevviken. Här är det tänkt att byggas i Farsta. Foto: Hitta.se © Lantmäteriet/Metria

Nytt promenadrekord i Stockholm

Nyheter ✓Explosionsartad utveckling av folk som är ute och går ✓ Även stor ökning av cyklister Nya siffror från trafikkontoret visar att antalet personer som är ute och promenerar i Stockholm är högre än någonsin.söndag 21/4 9:00

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00