Möjlig framtid. Så här har man skissat på att radhusen vid Drevviken kan komma att se ut om man promenerar längs Stortorpsvägen och blickar söderut. Foto: Ettelva arkitekter

Gamla radhusplaner för Sköndal och Drevviken aktuella igen

Nya radhus i Sköndal och vid Drevviken: så blir det när byggbolagen skakar liv i sedan länge avsomnade projekt. Totalt rör dig sig om 34 bostäder.

  • Publicerad 15:25, 4 dec 2018

Det gäller två gamla projekt som dammas och landar på exploateringsnämnden blanka beslutsbords nästa vecka. Om politikerna i nämnden går på tjänstemännens linje, och säger "ja!", så blir det byggstart redan under nästa år.

Projekten det gäller är:

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

✓ 15 radhus på 163 kvadratmeter styck längs Sköndalsvägen, vid korsningen med Perstorpsvägen. Exploateringskontoret markanvisade marken redan 2012 till Sköndals Projektering AB. Nu bli det av och kontoret tycker att man slutligen kan sälja marken till bolaget för 21,5 miljoner kronor.

Idag är där parkmark med bland annat en träddunge med ekar, där det grövsta trädet bevaras. Förberedande arbete blir det nästa år, byggstart 2020 och inflytt 2022, om allt går enligt planerna.

Blev för dyrt med få lägenheter

✓ 19 radhus i andra ändan av Perstorpsvägen, i en skogsficka mellan Stortorpsvägen och den tungt trafikerade Nynäsvägen, vid Drevviken. Den här marken var på gång att bebyggas redan 2011 med 30-40 lägenheter. Men då kom man fram till att det skulle kapa för mycket av naturen, och antalet lägenheter halverades. Vilket gjorde projektet olönsamt. Nu har det legat i dvala och skissats om till radhus.

Och det tycker exploateringskontoret låter toppen och tycker att politikerna ska låta byggbolaget Besqab mark AB få köpa loss marken för 32,5 miljoner kronor. Blir det så, och allt går enligt schema, blir det byggstart 2019 och inflytt 2021.

SL:s stombusslinjer i Söderort dras om

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sköndal. Här är det tänkt att byggas i Sköndal. Foto: Hitta.se © Lantmäteriet/Metria

Drevviken. Här är det tänkt att byggas i Farsta. Foto: Hitta.se © Lantmäteriet/Metria

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 9:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40