Här kommer arbetena att utföras. Foto: Stockholm stad

Gång- och cykelväg i Årsta stängs av i ett år

Gång- och cykelvägen mellan Valla och Årsta, som går under tvärbanan i östra delen, stängs av i ett år på grund av byggarbeten.

  • Publicerad 19:28, 4 jun 2019

Nu startar arbetet med att dra nya ledningar mellan Sandfjärdsgatan och Bråviksvägen i Årsta. Det är förberedelser inför en ny etapp av bostadsbyggande kallat Rörviksbacken och kommer att pågå i ett år, fram till våren 2020.

Hänvisas till Valla torg

Under den perioden kommer gångvägen och passagen under tvärbanan att vara avstängd. Byggbolagen ska jobba med bland annat schaktning, sprängningar och nedgrävning av ledningar. Arbetet håller i första hand på vardagar klockan 07 till 16, i vissa fall till klockan 19. Sprängningarna kommer att pågå till i höst.  

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Cyklister och fotgängare som ska ta sig mellan Valla och Årsta hänvisas under tiden till passagen vid Valla torg.  
 
I nya kvarteret Rörviksbacken byggs 293 nya lägenheter och en förskola med fyra avdelningar.
 
Årstastråket sträcker sig mellan Bolidenplan i Johanneshov och Valla i Årsta och innehåller cirka 3 000 nya bostäder. Några kvarter är redan inflyttade och klara medan arbete pågår i andra delar av området. Hela Årstastråket beräknas vara färdigbyggt 2025.

Barn misstänks inblandat i Rågsvedsmord

Nyheter Kvinna överfölls med kniv och dog Ett barn misstänks för brott i samband med knivmordet på en kvinna i Rågsved tidigare i juni. Nu inleds en LUL 31-utredning, som sker då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott.tisdag 23/7 13:46